Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hokkaidosuppe/

Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner og æbletern

Hokkaidosuppe er en cremet og lækker græskarsuppe, som smager fantastisk med sprødt tilbehør fra ristede græskarkerner og syrlige æbler.

Hokkaidosuppe kan laves på uendelig mange måder og er det i grunden ikke fantastisk hvordan en opskrift på fx suppe, ændres og tilpasses efter smagsløg, vaner, ingredienser i køleskabe og lyst til at eksperimentere. Det er fascinerende, synes jeg.

Når jeg kigger tilbage til nogle af mine “gamle” opskrifter, så kan jeg også se at jeg på mine egne opskrifter løbende tilføjer og fjerner ingredienser. Ikke fordi der var noget i vejen med det oprindelige, men fordi jeg leger når jeg er i køkkenet og elsker at prøve mig frem og give gamle kendinge i mit køkken et twist af noget nyt.

Men tilbage til græskarsuppen … Den blev super skøn og jeg elsker hokkaidosuppe med de her toppings, som giver et perfekt indslag af knas, syrlighed, salt, sødt og den blide cremede drænede yoghurt.

PT30M

Hokkaidosuppe

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1/3 hel rød chili, skåret midt over og uden kerner
  • 1 stor tsk revet frisk ingefær
  • 1 ½ dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber
  • Vand
  • Topping
  • 1 dl Drænet yoghurt neutral
  • 1 håndfuld græskar kerner
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • 1 æble i små tern
  • 2 tsk citronsaft
  • ½ tsk honning
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Hokkaidosuppe
Hokkaidoen skylles godt og skæres midt over. Kernerne tages ud og resten af hokaidoen, inkl. skræl skæres i grove tern. Kartofler, gulerødder, hvidløg og løg skrælles og skæres i grove tern. Det hele kommes i en gryde med olivenolie og sauteres over middelvarme i 1-2 minutter. Hæld vand i, så det dækker ca 2/3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget, for du kan altid spæde til hvis suppen bliver for tyk. Chilien flækkes og kernerne fjernes, læg den oven på grøntsagerne, sammen med revet ingefær og spidskommen. Kom låg på og kog under høj varme i 15-18 minutter.

Chilien tages op af gryden og suppen blendes med en stavblender. Blend til den er helt glat og cremet. Citronsaft og fløde tilsættes. Smag evt suppen til med salt og frisk kværnet pebet – jeg foretrækker at vente, da toppingen også har masser af dejlig smag.

Topping:
Græskarkernerne ristet på panden i lidt smør og olivenolie under middelhøj varme under omrøring. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt

Æblerne skæres i små tern og vendes i honning og citronsaft.

Suppen toppes med græskarkerner, æbletern, drænet yoghurt og en smule friskkværnet peber. Vi spiste et godt groft brød til.

Se med hvor jeg laver opskriften i denne video >>valdemarsro youtube