Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/huevos-rancheros/ Aftensmad Bålmad, Mexicansk, Vegetar

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros er oprindelig en morgenmadsret, og selv om vi vender lidt om på døgnet og tilbereder den til vores aftensmåltider, så har der indimellem været en portion tilbage, som jeg har snuppet til morgenmad dagen efter – det smager også virkelig glimrende.

Så Huevos Rancheros holder døgnet rundt – retten er nemlig super nem at smække sammen, lækker og hurtig på hverdage og smager af overskud, samtidig med at det er en vaskeægte hyggeret i comfortfood-genren.

Prøv også: mexicanske pandekager enchiladas opskrift >>

PT35MPT20M4

Huevos Rancheros

Tid i alt35 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 rød chili, finthakket, tilsæt efter smag
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 0,50 squash, groftrevet
  • 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
  • 4 æg
  • 100 g cheddar ost, friskrevet
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 8 tortillas pandekager
  • 2 avocado, skåret i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 2 lime, i både
  • 1 dl cremefraiche 18 %
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en sauterpande op med olie og sauter løg, hvidløg, chili og krydderier ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, og krydderierne dufter.

Tilsæt hakkede tomater, rød peber og squash og lad det simre under låg i 20 minutter.

Kom bønnerne i gryden og lad dem simre med i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og chili.

Slå fire æg ud i sauterpanden, sæt låg på og lad æggene pochere i 6-­8 minutter, til æggehviden er fast.

Drys lidt revet ost over og server med koriander og avocado skåret ud i skiver. Server tortillapandekager til sammen med lime, chili og cremefraiche som tilbehør.

Ved bordet kan man hver især fylde en wrap med en skefuld huevos rancheros og avocado og derefter tilføje limesaft, cremefraiche og chili efter smag.