Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hvidloegsflutes/

Hvidløgsflutes – 2 versioner af hvidløgsbrød

Sprøde lækre hvidløgsflutes af den hjemmebagte slags – med mild (eller kraftig, alt efter ønske) hvidløgssmag, persille og god smør.

Helt og aldeles perfekt som tilbehør til vinterens mange skønne supper, til gryderetter, simreretter og naturligvis også til alle de skønne sager vi skal have på grillen til sommer.

Hvidløgsflutes holder året rundt!

Her har jeg bagt to forskellige fine hvidløgsbrød i en og samme opskrift. Det ene er meget i retning af det klassiske hvidløgsflutes, som vi spiste en hel del af i min barndom og ungdom – og det andet er et mere fintmønstret og snoet hvidløgsflutes.

Teknikken til både at lave det snoede brød og det klassiske er ret enkel og jeg viser jer i videoen her, hvordan jeg laver dem begge.

Da jeg fornyligt bagte dette lækre hvidløgsbrød – efter at der havde været længe siden jeg sidst havde bagt det – så erklærede Johan fluks, at hvidløgsbrød var hans absolut yndlingsbrød af dem alle.
– og et par gange siden har han spurgt, om jeg ikke ville bage det igen snart, fx til han og Julie kom hjem fra skole, for så ville det bare være tophyggeligt at spise mens man læste et Anders And blad ♡

PT4H

Hvidløgsflutes - to varianter af hvidløgsbrød

2 stk    4 timer
2 stk
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 50 g groftmel, fx ølandshvede
  • 450 g hvedemel
  • Hvidløgssmør
  • 100 g blødt smør
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 5 spsk. finthakket persille
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Hvidløgssmør
Smør røres sammen med hvidløg og hakket persille. Hvidløgssmøret formes til to ruller og de sættes begge i køleskab – husk at den ene skal tages ud af køleskabet, når dejen er hævet færdigt!

Dejen
Rør gæren ud i vandet og rør honning i, sammen med 50 g groft mel. Rør derefter salt i og hvedemel lidt efter lidt, som til sidst æltes i dejen. Dejen skal være blød, smidig og elastisk.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål med et klæde over i 3-4 timer.

Hvidløgsflutes / hvidløgsbrød
Del dejen i to med en spartel og form det ene brød ved at folde den på plads (se videoen)

Den anden halvdel rulles ud og smøres med hvidløgssmør. Rul den sammen til en roulade , som skæres i to halvdele på langs der snoes om hinanden.

Sæt dem begge på bagepladen og tænd ovnen på 225 grader varmluft. Når ovnen er varm, pensles de to brød med et sammenpisket æg og bages i 15-18 minutter.

Lad begge hvidløgsflutes køle af på en bagerist.

Skær dybe riller ¾ ned i det flutes der ikke er flettet. Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet og kom en ned i hver rille. Sæt brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter til smøret er smeltet.

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg laver dem her >>