Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/ingefaersmaakager/

Ingefærsmåkager

Åh, så lækre ingefærsmåkager.

Det er jo lidt højtid for småkager her i julen, men disse skønne ingefærsmåkager er nu skønne året rundt. De har en frisk lidt skarp ingefærsmag, som jeg elsker!, og så er disse ingefærsmåkager både lidt sprøde og lidt seje i konsistensen. Helt perfekte.

Herligt krydrede og helt perfekt til en kop afternoon tea, boglæsning og rolig hyggetid.

De kan fint opbevares i en lufttæt beholder og holder sig glimrende i et par uger. Hvis man gerne vil lave mange, så kan man jo snildt fryse den rå dej ned i kugler – lige til at tø op, komme på en bageplade og bage.

PT20M

Ingefærsmåkager

35-40 stk    20 min.
35-40 stk
Ingredienser
  • 100 g. smør
  • 200 g. rørsukker
  • 50 g. ahornsirup
  • 275 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-3 tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 lille nip salt
  • 1 æg
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Kom smør, sukker, frisk ingefær og sirup i en lille gryde og varm op under omrøring, til massen er ensartet. Tag gryden af varmen.

I en ren skål blandes mel, bagepulver, ingefær, kanel, salt, vanilje og nelliker.

Rør ægget, samt mel og krydderiblandingen i gryden og rør det hele godt sammen.

Tril dejen til små kugler (lidt større end en pebernød), som sættes på en bageplade. Ingefærsmåkagerne flyder ud under bagning, så placer dem med lidt god afstand.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter. Lad dem køle af på bagepladen.