Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kandiserede-aebler/

Kandiserede æbler

Jeg går altid helt i barndommen, når jeg spotter kandiserede æbler.

Jeg synes simpelthen, at de er så fine, hyggelige og så har de sådan en aura af julehygge, tivolitur og sjov og ballade omkring sig, at jeg finder dem ret uimodståelige.

Jeg tror faktisk ikke, at vi når i tivoli til julehygge i år – men så har jeg da bare lavet mine egne kandiserede æbler. Til kæmpe, kæmpe stor begejstring fra børnebanden. Her blev klappet, råbt juhuuu og sagt anerkendende ord både til synet og smagen af æblerne med det let klistrede og søde sukkerlag, dejlige kokos og de lettere syrlige friske æbler.

PT10min

Kandiserede æbler

4 pers    10 min
4 pers
Ingredienser
  • 4 røde æbler
  • 250 g sukker
  • 2 spsk glukosesirup (kan undlades)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 dl kokosmel
  • 4 lakridsrødder
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Sukker, vand, æbleeddike og glukosesirup koges op i en gryde. Lad det koge i 2-3 minutter under omrøring, test om sukkerlagen er klar ved at tage den op på en ske. Den skal lige knap tykne en lille smule, så den hænger ved æblerne, men endelig ikke for meget for så bliver den umulig at spise.

3-4 minutters kogetid meget passende. Sukkerlagen tages af varmen, røres rundt. Æblerne spiddes med en lakridsrod og dyppes godt i sukkerlagen for derefter at vendes i kokos. Lad dem køle af i 2-3 minutter og spist dem gerne med det samme – man kan da næsten heller ikke vente med at sætte tænderne i dem, vel?