Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kanelis/

Kanelis

Kanelis er så lækkert – og selv om jeg førhen umiddelbart tænkte at det var primært en juleis, så måtte jeg tage det i mig da vi var i Italien først på sommeren.

Vi stod ved en af de lækreste gelatoboder i Firenze og Martin valgte en kanelis – vi var solgt! Nøj, den var lækker. Cremet, krydret og virkelig bare gennemskøn.

Der var ikke noget at gøre … så snart vi kom hjem, måtte jeg bare have ismaskinen frem og trylle vores egen kanel is frem. En virkelig lækker enkel is, som bare smager virkelig dejligt og mildt, men tydeligt af kanel.

PT2H+frysetid

Kanelis

ca 750 ml    2 timer + frysetid
ca 750 ml
Ingredienser
  • 4 æggeblommer
  • 110 g rørsukker
  • 4 dl sødmælk
  • 3 dl piskefløde
  • 2 tsk. kanel - gerne ægte kanel
Udskriv opskrift
2 timer + frysetid
Fremgangsmåde

Kom mælk og fløde i en gryde og kog det op til lige knap kogepunktet. Sluk for varmen.

Kom æggeblommer og sukker i en ren skål og pisk det sammen til en tyk æggesnaps. Pisk tilsidst kanel i.

Mens der stadig piskes i æggesnapsen hældes langsomt fløde/mælkeblandingen i lidt efter lidt.

Kom det hele tilbage i gryden og varm kaneliscremen langsomt op, mens der hele tiden røres i gryden.

Det skal endelig ikke koge – vigtigt! – men skal tykne en lille anelse og det gør det, når det er omkring 75-85 grader varmt. Brug evt et termometer hvis du er i tvivl. Hæld det i en skål og stil på køl i minimum et par timer eller til dagen efter.

Rør kanelisen på en ismaskinen til isen og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.