Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kebab-shawarma/ Aftensmad Mellemøstens køkken

Kebab shawarma

Hjemmelavet kebab shawarma af lammekød med en fantastiske og autentisk smag af de lækreste krydderier i perfekt forening.

Selv om ingredienslisten er lang, så er de fleste af ingredienserne krydderier, og flere af dem kan eventuelt erstattes med en god ras-el-hanout-blanding, som efterhånden kan købes i mange større supermarkeder. Hvis du ikke har alle krydderierne, så brug blot dem, du har. Den hjemmelavede shawarma skal nok blive uimodståelig lækker alligevel.

Prøv også: min opskrift på falafler >>

Sharwarma af lammekød - kebab
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT30M6
Ingredienser
  • 1 kg lammekølle, eller skank
  • Marinade
  • 6 dl græsk yoghurt 10 %
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk allehånde, stødt
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 0,50 tsk muskatnød, stødt
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stjerneanis, stødt
  • 1 øko citron, skal og saft herfra
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 6 pitabrød
  • 0,50 agurk
  • 4 tomat, skåret i tern
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, eller koriander, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær lammekødet i små, gode mundrette stykker og strimler.

Rør marinaden godt sammen i en stor skål og vend l ammekødet grundigt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i 12 – 24 timer.

Tag kødet op af marinaden med en hulske og kasser den overskydende marinade.

Varm lidt olie op på en stor pande og steg kødet i små portioner ad flere omgange. Det er vigtigt kun at stege lidt kød ad gangen, da det ellers afgiver for meget væde og derved risikerer at blive kogt i stedet for stegt.

Saml shawarmaen med fyldet, mens kødet stadig er rygende varmt.