Knuste kartofler og Stenbiderrogn

Jeg får ikke blogget så meget, nu hvor Julie er syg. Jeg har lavet lidt forskellige nye retter og bagt kiks. Jeg har også fået taget billeder, men jeg har ikke fået dem på her. Tid til bloggen, kommer der forhåbentlig mere af i næste uge (og så ignorere vi lige at der er ret stor risiko/chance for at vi igen snart har en omgang skoldkopper herhjemme) Ikke mere snak om det nu!

I går havde Martin købt stenbiderrogn til aftensmad. Det er vi vilde med, det er den lækreste forårsspise. Sundt, let og lækkert. Det smager af forår! Jeg kogte nogle kartofler, som blev knust med lidt smør, salt og peber. Toppet med creme fraiche, rødløg,  og med grøn salat som bund, var det den perfekte ret til stenbiderrognene. Drys med groft havsalt og friskkværnet peber. Lidt dild vil gøre sig rigtig godt, men det havde vi ikke lige i køkkenet i går.

Jeg bagte også en masse blinis, så vi fik også den helt klassiske blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg som børnene også elsker. Stenbiderrogn er i øvrigt også en fantastisk topping på kartoffelsuppe. Har du prøvet det?

Print Friendly
Relaterede indlæg:
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

18 Kommentarer til Knuste kartofler og Stenbiderrogn

  1. Lise C skriver:

    WOW det ser godt nok lækkert ud!!!!

  2. Mathilde Boldsen skriver:

    Stenbidderrogn smager også meget dejligt til et smilende æg :)

  3. Tulip skriver:

    Har Martin bare købt stenbiderrogn ved fiskemanden? Det ser lækkert ud.

    • Ann-Christine skriver:

      Ja, han købte dem renset. Hvis du renser dem selv, så er de billigere – det er også lidt sjovt at gøre det selv og man får mere på pengene win/win :)

  4. Louise skriver:

    Årh mand. Det er PRÆCIS, hvad jeg har lyst til her i barselsboblen. Og god bedring med Julie.

    • Ann-Christine skriver:

      Det er heldigvis tilpas nem en ret, så den også kan passe ind i en helt ny barselsboble :)

  5. Sara skriver:

    Muuuuuuuuuums hvor lækkert!

  6. Joan Bahl skriver:

    Knuste kartofler ??? Hvad betyder det…

    Prøv med ristet rugbrød til Stenbiderrognen istedet for blinis… ;-) mums og lidt sundere :-)
    God bedring med kopperne…

    • Ann-Christine skriver:

      Det er egentlig bare en kartoffel, hvor jeg har mast en gaffel ned i kartoflen uden direkte at mose den.
      Ristet rugbrød er bare idet hele taget fantastisk, det bliver vi ofte til suppe herhjemme. Smager skønt!

  7. Mette skriver:

    Uhm – hvor ser det dejligt ud. Sikken en god sammensætning.

    Nu skal vi bare lige ud at heppe på de danske kartofler – that would be a match made in heaven

    • Ann-Christine skriver:

      Ja, men kan det nåes? Lige knap nok, eller måske hvis vi er heldige. For det kunne være intet mindre end perfekt!

  8. Nøøøøj, det ser godt ud. Så er det forår :-)

  9. Mathilde Boldsen skriver:

    Mmmm, stenbidderrogn. Det er sørme så ærgeligt det kun februar/marts at det kan købes friskt..
    Du kunne også prøve at lave en rand med rognen..
    Creme Fraishe, mayo, dild, rødløg, citron, hakket æg, 4 blade husblas og selvfølgelig godt med rogn.. Det er meget meget lækkert på frokostbordet :)

    Hilsen Mathilde

    • Ann-Christine skriver:

      Ja, jeg kunne også godt spise det året rundt. Men omvendt så er det så større en fornøjelse og jeg sætter virkelig pris på at få det når jeg kan :)
      Tak for opskriftsinspiration :)

  10. Pingback: Opskrift oversigt – med billeder

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>