Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskal-med-jordbaer-og-braendte-mandler/ Dessert Kager og søde sager, Sommer

Koldskål med jordbær og brændte mandler

Koldskål med ymer, friske jordbær og sprøde brændte mandler er virkelig en god variant til den bedste koldskål med kammerjunker.

Jeg har brugt mere ymer og lidt mindre citron i denne variant og de brændte mandler giver en knasende sprødhed som er en herlig sommerudgave af julens skønne brændte mandler.

Perfekt til fx at spise til sankthans eller den 24 juni, hvor der er præcis et halvt år til juleaften ♡

Prøv også: min opskrift på koldskålsfromage >>

PT30MPT20M4

Koldskål med brændte mandler og jordbær

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 7 dl kærnemælk
  • 7 dl ymer
  • 2 æggeblomme, æggeblommerne herfra
  • 2 spsk sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 0,50 citron, 2 spsk saft herfra
  • Brændte mandler
  • 1 håndfuld mandler
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk mørk sirup
  • 1 bakke jordbær
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom sukker og sirup på en pande, sammen med mandler og varm op ved middelvarme under omrøring til det er smeltet og koger tørt. Rør videre til karamellen smelter en smule igen. Hæld mandlerne ud på bagepapir og lad dem køl af.

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til æggesnaps. Pisk derefter ymer, kærnemælk og citron i.

Hak de brændte mandler og skær jordbærrene i skiver.

Hæld koldskålen i skåle og server med jordbær og de brændte mandler.