Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kop-nudler/

Kop Nudler x 3 varianter – hjemmelavet luksus til madpakken

Hjemmelavede lækre kop nudler til madpakken er virkelig lækkert og det er ren luksus med sådan en skøn varm ret midt på dagen, her i det kølige halvår.

Jeg har sådan glædet mig til at dele disse tre opskrifter, inkl video, med jer – og lidt inspiration til hvordan man snildt kan lade sig inspirere af opskrifterne og så ellers blot bruge hvad man lige har i grøntsagsskufferne og af rester.

Hjemmelavede Kop Nudler er nemlig en oplagt måde at få brugt lidt af det man lige har i køleskabet forvejen. Jeg har taget udgangspunkt i en vietnamesisk nudelsuppe, en italiensk minestrone og en japansk ramen. Men man kunne også snildt lave en dansk hønsekødssuppe ala kopnudler, ved at komme tilberedte kødboller, hønsefond/boullion og et par håndfulde gulerødder og pastinakker, skåret i små tern – det er næsten kun fantasien der sætter grænsen og I kan prøve at tage et kig på alle mine suppeopskrifter og se om der ikke er flere der vil kunne inspirere til en instant-kop-nudel variant.

Opskrifterne til kop nudler har jeg lavet i forbindelse med mit skønne samarbejde med Quooker, der står bag de praktiske og smarte vandhaner, hvor man udover alm. koldt og varmt vand, også kan tappe kogende vand direkte fra hanen.
Til kopnudler sker tilberedningen nemlig helt enkelt ved at hælde kogende vand over.

PT15-30M

3 x nemme kop nudler til madpakken

3 portioner    15-30 min.
3 portioner
Ingredienser
  • Vietnamesiske nudelsuppe
  • Nudler
  • en lille rest tilberedt kyllingekød
  • 1 spsk. fishsauce
  • ½ finthakket rødløg eller skalotteløg
  • 2-3 champignon, renset og skåret i tynde skiver
  • 1 tsk. grøntsagsboullion eller kyllingeboullion
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 rød chili til suppen
  • 1/4 ds kokosmælk
  • ½ tsk kokossukker eller rørsukker
  • 4 cherrytomater, i kvarte
  • 1/4 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 lime, saften herfra
  • evt. 1 tsk. rød karrypasta (kan undlades)
  • lidt chiliflager
  • evt. en håndfuld frisk koriander
  • Italiensk nudelsuppe ala minestrone
  • Nudler
  • 1-2 skiver sprødt ristet bacon eller 2 spsk. finthakket chorizo
  • ½ dl. kogte hvide bønner
  • ½ finthakket rødløg
  • ½ squash i små tern
  • 1 lille gulerod i små tern
  • 1 tsk. tomatpure
  • lidt tomater, finthakkede
  • 1 tsk. grøntsagsboullion (rør evt ud i lidt vand inden)
  • 1 tsk. tørret timian eller et par kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør: brød og groftrevet parmesan
  • Nem nudelsuppe ala ramen
  • Nudler
  • 1 rest kød fra dagen før – fx kylling eller oksekød
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 1/2 tsk. grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. finthakket rød chili
  • ½ peberfrugt, skåret i strimler
  • 1 lille gulerod, skåret i strimler
  • 1 dl. bønnespirer
  • 1 forårsløg, finthakket
  • 1 tsk. fishsauce
  • 1/2 tsk. soja
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 hårdkogt æg
Udskriv opskrift
15-30 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften her>>

 

Klik på videoen her, for at se hvor nemt det er .

Det er helt enkelt blot at komme hver type suppe / kopnudler i et glas for sig og sætte låg på.

Ved servering hældes kogende vand over og suppen røres godt rundt. Lad det trække i et par minutter, inden det er klar til at blive nydt.

P.S
Tidsangivelsen på denne opskrift er angivet ift, at man har klargjort kødet i forvejen. Hvis man laver kopnudlerne til madpakken, mens man laver lignende aftensmad – så tager det max 5 minutter til selve opskriften.