Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/krydrede-boennedeller/ Aftensmad Vegetar

Krydrede bønnedeller

Disse banditter af nogle gode bønnedeller er drøngode at fylde i madpandekager, pitabrød og den slag.

Bønnedeller gør sig nemlig super godt i selskab med en cremede dips, dressinger og masser af sprøde friske grøntsager. Gerne pakket ind i en wrap!

Man kan selv vælge hvor store de skal være, men jeg synes de er skønne, når de har en størrelse som en lille frikadelle og så der kan være 2-3 stykker i en wrap eller pitabrød med dips og grønt.

Prøv også: min opskrift på majspandekager >>

PT45MPT20M12

Krydrede bønnedeller

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 1 dåse butterbeans, drænede og skyllede
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 2 æg
  • 30 g hvedemel
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk karry, medium
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 spsk olivenolie, til pensling
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hak bønnerne mellemgroft i en minihakker, sammen med finthakkede løg, hvidløg og persille. Kom æg, mel og alle krydderierne i og kør det hurtigt sammen, men uden at farsen bliver for lind og fintdelt. Den vil være blød, men skal gerne være lidt “grovkornet” i det.

Lad farsen trække på køl i 30 minutter.

Form 10 deller og læg dem på en brade­pande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 gra­der varmluft i cirka 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.