Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kylling-i-fad-med-honning-og-sennep/

Kylling i fad med honning og sennep

Jeg er temmelig vild med kombinationen af honning og sennep i mit køkken og bruger ofte den blanding i marinader, vinaigrette og lign.

Lige netop sådan en salat spiste vi til denne lækre ret med kylling og da honning, sennep og citron går igen i begge retter, så komplimentere de hinanden på allerbedste vis og der mangler ikke meget andet end lidt nye danske kartofler, vendt i smør og krydderurter (og så lidt sommer og solskin).

PT1H

Kylling med honning og sennep

4 pers.     1 time
4 pers.
Ingredienser
  • 1 kylling eller 2 store kyllingebryst med skind
  • 3 spsk honning
  • 3 spsk sennep
  • 1 øko citron, saft + lidt citron skal
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 spsk smør
  • salt og peber
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Halver kyllingen, hvis det er en hel kylling der skal tilberedes, og skær den op i passende stykker. Hvis det er store kyllingebryst, så halver dem. (Andre udskæringer kan i øvrigt også fint bruges.)

Bland honning, sennep, citronskal, 2 kviste rosmarin og citronsaft sammen og vend kyllingestykkerne i marinaden. Krydr med salt og peber og lad det stå på køl i minimum en halv times tid, gerne længere.

Smør et ovnfast fad med smør. Anret kyllingen deri og sæt fadet i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 30 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Pynt med friske rosmarinblade og server med kartofler (fx nye danske kartofler vendt i smør og finthakkede krydderurter, flødekartofler eller tryllekartofler) en stor skål grøn salat og måske et glas god vin – en perfekt lørdagsmenu, som også er nem og god på lidt travlere hverdage.