Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kylling-vindaloo/

Kylling Vindaloo

Kylling Vindaloo er traditionelt en super hot og varmende ret – med en fantastisk smag af sennep, som man ikke finder i nogle af mine andre indiske madopskrifter.

Jeg laver den oftest en anelse mildere … børnefamilievenlig med kun en smule af den milde chili.

Min version er derfor herligt krydret, uden at være stærk. Hvis man ønsker den stærkere, så skruer man blot op for mængden af chili, til man når egen smertegrænse på den konto ;)

Eller når vi fx skal have gæster og den står på indisk temamiddag – også laver jeg en ekstra indisk ret fx butter chicken og fyrer helt op for varmen på kylling Vindaloo. Det føles som et herligt ekstra vagant måltid at servere hele to retter + alt det dejlige tilbehør, som naan og agurkedressing, indisk salat, basmati ris eller indiske ris og en læskende mango lassi til at lindre smagsløgene efter chiliens varme.

PT+12H

Kylling Vindaloo

4 pers.    +12 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk. stødt kardemomme*
  • 1 tsk stødt nelliker*
  • 1 tsk. stødt kanel*
  • 1 tsk. stødt koriander*
  • 1 tsk. stødt spidskommen*
  • 1 tsk. stødt fennikelfrø*
  • 1 tsk. friskkværnet peber*
  • 1/2-2 tsk. chilipulver (styrke alt efter smag og behag)
  • 1 spsk. revet, frisk ingefær
  • 4 fed hakket hvidløg
  • 1 tsk. stødt sennepsfrø eller sennepspulver
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 spsk. rørsukker eller kokossukker
  • 1 dl. vand
  • 3 spsk. olivenolie eller kokosolie
  • 400-500 g kylling
  • 2 store løg, finthakkede
  • 1/2 dl. hønse- eller kyllingfond/boullion
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør
  • basmatiris og naanbrød + evt indisk salat
Udskriv opskrift
+12 timer
Fremgangsmåde

Kom kardemomme, kanel, nelliker, koriander, spidskommen, fennikel og peber på en tør pande og rist det til det dufter varmt og lækkert.

Blend de stødte krydderier med chili, ingefær, hvidløg, sennep, gurkemeje, sukker, æbleeddike og koldt vand – blend det hele til det er flydende.

Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække i 12-24 timer på køl.

Inden servering
Sauter løgene ved middelvarme i en gryde med olie. Tag løgene op og brun derefter det marinerede kyllingekød i marinaden, inden løgene kommes i gryden igen sammen med hønsefond eller bouillion og lad det simre under låg i ca. 20 minutter eller til kyllingen er mør.

* stødte krydderier
Brug så friske krydderier som muligt og stød dem gerne selv – det smager af mest. Bruger du hele krydderier, så kan de med fordel ristes, før de stødes.