Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kyllinge-korma/

Kylling Korma

Kylling Korma er en fantastisk ret fra det indiske køkken og da den ikke er spor stærk, så kan hele familien fint være med.

Retten er nem og tager ikke lang (arbejds)tid – blot skal man huske at marinere kyllingen dagen før den skal tilberedes, eller som minimum 12 timer forinden. Det giver nemlig den allerbedste smag og en super mør Kylling Korma.

Jeg lavede retten her, da jeg var inviteret ud i Mieles fine demokøkken og prøve deres nye kogeplader med TempControl.
Et smart system, hvor kogepladen, udover at være en traditionel induktionskogeplade, har 3 trin, som justere temperaturen perfekt + en simrefunktion, som gør, at man trygt kan gå fra gryden, uden at skulle holde øje med om indholdet koger over. Kogepladen er simpelthen så intelligent, at den sørger for en konstant temperatur i gryden. Smart!

I samarbejde med Miele har jeg lavet en lille video, hvor jeg viser opskriften her – først får I opskriften og nedenfor kan I så se videoen, hvor jeg laver den.

PT45min(+M12Htilmarineringafkød)

Kyllinge Korma

4 pers.    45 min (+ min. 12 timer til marinering af kød)
4 pers.
Ingredienser
  • Til Korma marinade
  • 500 g kyllingekød, skåret i tern
  • 2 spsk garam masala
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 cm frisk ingefær, revet
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 dl. yoghurt (gerne græsk yoghurt - eller drænet yoghurt)
  • Korma sauce
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 rødløg, skåret i tynde både
  • 2 spsk. koncentreret tomatpure
  • 1 ds. Kokosmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl hakkede mandler, (valgfrit om de er smuttede eller ej)
  • Til anretning:
  • 1 dl. frisk koriander
  • lidt frisk limesaft
  • Basmati Ris
  • Tilbehør - raitadressing
  • Græsk Yoghurt
  • Groftrevet agurk
  • 1 dl. finthakket mynte
  • 1-2 fed hvidløg
  • spidskommen
  • limesaft
Udskriv opskrift
45 min (+ min. 12 timer til marinering af kød)
Fremgangsmåde

Marinade til kød – 12- 24 timer inden servering
Skær kyllingekødet i små mundrette stykker. Bland marinaden sammen og vend kyllingestykkerne grundigt deri, så de bliver dækket over alt af marinade. Stil marinaden på køl og lad den trække natten over (mellem 12-24 timer.)

Raitadressing
Drys groftrevet agurk med salt og lad det trække i 15 min. Dræn væden godt fra gennem en sigte. Vend agurk med yoghurt, hvidløg mv. Kan opbevares på køl i 1-2 dage.

Inden servering:
Smelt kokosolie på en pande og sauter kort løgene derpå til de er blevet bløde.

Kom kyllingestykkerne på sammen med marinaden og steg kyllingestykkerne grundigt under omrøring.

Tilsæt tomatpure og kokosmælk, sæt låg på og lad retten simre i 30 minutter.

Rør de hakkede mandler i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Serveres med aromatiske basmati ris, frisk koriander og raita dressing.