Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllinge-korma/ Aftensmad Indisk

Kylling Korma

Kylling Korma er en fantastisk ret fra det indiske køkken.

Mild, cremet og lækker og ikke spor stærk, så kan hele familien fint være med.

Retten er nem og tager ikke lang (arbejds)tid – blot skal man huske at marinere kyllingen dagen før den skal tilberedes, eller som minimum 12 timer forinden, så lav marinaden aftenen før eller fra morgenstunden. Det giver nemlig den allerbedste smag og en super mør Kylling Korma.

Prøv også: flere opskrifter på indisk mad >>

Kyllinge Korma
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT45M4
Ingredienser
  • Korma Marinade
  • 500 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 1 spsk garam masala
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 lime, saft herfra
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • Korma Sauce
  • 2 rødløg, skåret i tynde både
  • 75 g koncentreret tomatpuré
  • 400 ml kokosmælk
  • 65 g mandler, smuttede
  • 1 spsk kokosolie, eller olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til anretning
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 4 dl basmati ris
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Korma marinade
Begynd i god tid , da kødet skal marinere længe. Bland marinaden sammen og vend kyllingestykkerne grundigt i marinaden, så de bliver helt dækket af marinaden.

Stil det på køl og lad det trække i 12-24 timer.

Inden servering
Smelt kokosolie på en pande og sauter kort løgene heri, til de er blevet bløde.

Kom kyllingestykkerne på sammen med marinaden og steg kyllingestykkerne under omrøring. Tilsæt tomatpuré og kokosmælk, læg låg på og lad retten simre i 30 minutter.

Rør de hakkede mandler i inden servering og smag til med salt og friskkværnet peber.

Server retten i dybe tallerkener sammen med ris og drys med grofthakket koriander.