Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-med-appelsin/ Aftensmad Efterår, Rømertopf, Simremad, Vinter

Kylling med appelsin

Kylling med appelsin og krydderier er virkelig godt og en skøn og smuk ret at sætte på bordet.

Krydderierne er julede og helt vidunderlige til en hverdagsmiddag i december – men retten holder altså også i resten af vintermånederne.

Citrusfrugt og kylling er et hit, for citrusfrugten gør kyllingekødet herligt mørt og velsmagende. Dertil har jeg tilføjet kærnemælk, som også mørner kyllingekødet, så det bliver noget så lækkert og tilføjet julede krydderier som kardemomme og kanel.

Prøv også: opskrift på kylling med hvidvin og flødesauce >>

Kylling med appelsin
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT20M4
Ingredienser
  • 4 kyllingelår
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 øko appelsin
  • 3 kanelstang
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 30 g tranebær
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie, til at brune kyllingen i
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en pande op med olie og brun kyllingelårene godt på alle sider.

Kom dem derefter i en stegeso eller støbejernsgryde, sammen med kærnemælk, appelsin i skiver, kanel, kardemomme, tranebær, et par stængler rosmarin og hvidløgsfed – som blot lige bliver knust med en kniv.

Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader med låg og bag i 45 minutter.

Fjern derefter låget og bag videre i 15-20 minutter til skindet er sprødt.

Server med ris.