Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakseroulade-med-spinat/ Festmad Fisk & Skaldyr, Forretter, Julefrokost, Nytår, Påskefrokost, Studenterfester og studenterkørsel

Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat og krydderurter er lidt af en klassiker på festbordet og det smager super godt!

Spinatroulade er tilmed ret nem at lave, kan forberedes i dagen i forvejen og skal så blot skæres ud ved servering og anrettes på lidt salat og med en smule dildkviste drysset over.

Selv om lakseroulade er skøn til en festlig ret til forret, gæstemiddage og den slags, så er den også dejlig som en frokostret og til en let aftensmad, anrettet på salat.

Prøv også: min opskrift på tunmousse >>

PT2HPT30M4

Lakseroulade med spinat

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Spinatbund
  • 400 g spinat, frosne, optøet
  • 0,50 dl mælk
  • 2 æg, delt i hvider og blommer
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fyld
  • 100 g flødeost, naturel
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
  • 0,50 citron, lidt saft herfra
  • 200 g røget laks
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • til servering
  • 3 håndfulde grøn salat
  • 1 drys frisk dild
  • 1 citron, i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Spinatbund
Kom den optøede spinat i en sigte og pres den fri for væske. Rør mælk, æggeblomme, salt og peber sammen og vend spinaten i. Pisk æggehviderne helt stive og luftige, vend først 2 spsk forsigtigt i spinatblandingen og derefter resten af æggehviderne i.

Fordel spinatblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter, til den er let gylden på overfladen. Vend spinatbunden ud på et stort skærebræt og fjern bagepapiret, når den er kølet lidt af.

Fyld
Rør flødeost, halvdelen af dilden, salt, peber og citron sammen og fordel det på den afkølede spinatbund.

Lad en kant på ca. 4-6 cm af den lange side af spinatbunden være uden fyld. Fordel lakseskiverne over, drys med den anden halvdel dild (gem lidt til pynt) og rul lakserouladen sammen, så den lukkes i med kanten uden fyld.

Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl min. 1 time inden servering. Skær ca. 2 cm tykke skiver med en skarp kniv – rengør kniven med koldt vand mellem hvert snit.

Anret lakseskiverne på en bund af salat, drys med frisk dild og revet citronskal.