Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/lasagne/

Lasagne – min bedste opskrift

Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er den bedste. Jeg laver altid lasagne fra bunden, gerne på en fridag, hvor lasagnesaucen så kan stå og simre i store suppegryder i mange timer, på ægte italiensk vis.

Gang gerne opskriften op, og lav en kæmpe portion lasagnesauce, som fryses ned i portioner – det er lækkert at have lasagne sauce i fryseren til travle hverdage, og saucen her kan bruges til både lasagne, pastaretter og som pizzafyld

PT2H

Lasagne

4 pers.     2 timer
4 pers.
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 500 g. god oksekød
  • 2 hakkede løg
  • hvidløg, jeg plejer at bruge en 2-4 fed
  • 2 tsk tørret oregano/timian
  • 4 gulerødder, groft revet
  • 4 stilke revet bladselleri
  • 1 groftrevet squash
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dåser flåede eller hakkede tomater
  • 1 dl rødvin (kan undlades)
  • 4 dl vand (hvis saucen står og simre i flere timer, så tilføj løbende ekstra vand)
  • (evt groftrevet aubergine eller små buketter broccoli, hvis du vil supplere op med grønsagerne)
  • salt og friskkværnet peber
  • Bechamelsauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • fintrevet muskatnød
  • 1 dl groftrevet mild ost - fx danbo ost eller alternativt 125 g frisk mozarella
  • Derudover
  • Lasagneplader
  • Revet god ost eller frisk mozarella
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Start med at sauter de hakkede løg til de er gyldne og gennemsigtige, tilsæt kødet og brun det godt. Derefter tilsættes alle de andre råvarer. Lad nu saucen stå med låg på og simre svagt i minimum 2 timer, men gerne i op til 4-6 timer, jo længere jo bedre. -jeg supplere nogle gange saucen med fx. chili, peberfrugt, groftrevet aubergine og andet jeg lige har. Smag på saucen løbende og tilføj ekstra vand, krydderier, tomatpuré, flåede tomater, alt efter dine smagsløg.

Når saucen er færdig og grønsagerne godt møre, smages den til med salt og friskkværnet peber og derefter tilberedes bechamelsaucen og tilsidst samles derefter lasagnen som beskrevet nedenfor.

Bechamelsauce
-eller rettere Mornaysauce, eftersom jeg foretrækker den med ost.
En klat smør på størrelse med en stor spiseske smeltes langsomt i en gryde, pisk sammen med et par spsk hvedemel. Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen. Når det har saucekonsistens kommer man ost i, pisker videre og smager til med muskatnød, salt og peber, når osten er smeltet.

Lasagnen
I et smurt ovnfastfad kommer man først et lag mornaysauce, derefter skiftevis lasagnesauce og lasagneplader, slut af med lasagnesauce som toppes med et lag bechamelsauce. Fadet sættes i ovnen i ca 30 min. ved 200 grader varmluft og serveres derefter  med en god grøn salat og godt brød – et glas god italiensk rødvin til er helt bestemt anbefalesværdigt ♥