Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/lasagne/

Lasagne – min bedste opskrift

Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er den bedste. Jeg laver altid lasagne fra bunden, gerne på en fridag, hvor lasagnesaucen så kan stå og simre i store suppegryder i mange timer, på ægte italiensk vis.

Gang gerne opskriften op, og lav en kæmpe portion lasagnesauce, som fryses ned i portioner – det er lækkert at have lasagne sauce i fryseren til travle hverdage, og saucen her kan bruges til både lasagne, pastaretter og som pizzafyld

PT2H

Lasagne

4 pers.     2 timer
4 pers.
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 hakkede løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g oksekød
  • hvidløg, jeg plejer at bruge en 2-4 fed
  • 2 tsk tørret oregano/timian
  • 4 gulerødder, groft revet
  • 4-5 stilke groftrevet bladselleri
  • 1 groftrevet squash
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl rødvin (kan undlades)
  • (evt groftrevet aubergine og flere af de andre grøntsager, hvis du vil supplere op med grønsagerne)
  • salt og friskkværnet peber
  • evt vand eller grøntsagsboullion, hvis saucen simrer i mange timer
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • fintrevet muskatnød
  • 1 dl mild ost - fx friskrevet danbo ost eller 125 g frisk mozarella
  • Derudover
  • Lasagneplader
  • Revet god ost eller frisk mozarella
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Lasagnesauce
Start med at sauter de hakkede løg i olivenolie ved middel varme, til løgene er gyldne, bløde og gennemsigtige.

Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme. Derefter skrues ned for varmen og alle de andre råvarer tilsættes. Lad nu saucen stå med låg på og simre svagt i minimum 2 timer, men gerne i op til 4-6 timer, jo længere jo bedre. -jeg supplere nogle gange saucen med fx. chili, peberfrugt, groftrevet aubergine og andet jeg lige har.
Smag på saucen løbende og tilføj vand/grøntsagsboullion, hvis det føles nødvendigt- og evt flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater, alt efter dine smagsløg.

Når saucen er færdig og grønsagerne godt møre, smages den til med salt og friskkværnet peber og derefter tilberedes mornaysaucen og tilsidst samles derefter lasagnen som beskrevet nedenfor.

Mornaysauce
En klat smør på størrelse med en stor spiseske smeltes langsomt i en gryde, pisk sammen med et par spsk hvedemel. Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen. Når det har saucekonsistens kommer man ost i, pisker videre og smager til med muskatnød, salt og peber, når osten er smeltet.

Lasagnen
I et smurt ovnfastfad kommer man først et lag mornaysauce, derefter skiftevis lasagnesauce og lasagneplader, slut af med lasagnesauce som toppes med et lag mornaysauce.

Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bages i 25 minutter eller til lasagnepladerne er al dente.

Serveres derefter med en god grøn salat og godt brød – et glas god italiensk rødvin til er helt bestemt anbefalesværdigt ♥