Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/matcha-troefler/

Matcha Trøfler

Matcha trøfler har den mest uimodståelige smag.

Perfekt afstemt mellem sødme og den lidt bitre (/sunde grønne) smag fra matcha.

Hvid chokolade er ofte lidt for sødt til min smag – jeg elsker derimod den mørke og lidt bitre chokolade. Og Matcha har jeg virkelig skulle lære at holde af (præcis som jeg har skullet lære at holde af selleri) – men den meget grønne te er fyldt med alverdens gode egenskaber, så først og fremmest af den grund har jeg vedholdende gjort mit for at vænne mig til den og nu kan jeg ligefrem nyde en god kop matcha. Tilberedt rigtigt, smager den fantastisk!

Matcha trøfler er en dejlig treat til den søde tand og en god film i aften – og hvis man ikke har matcha eller er til den grønne te, så prøv at undlade det i trøflerne og i stedet trille dem i rålakridspulver (granulat og ikke lakridsrodspulver) det vil også være en lækker og uimodståelig haps.

PT1dag

Matcha Trøfler

20 stk.     1 dag
20 stk.
Ingredienser
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g hvid chokolade, finthakket
  • ½ tsk. matcha te
Udskriv opskrift
1 dag
Fremgangsmåde

Varm fløden op til lige før kogepunktet. Kom den varme fløde over i en skål med chokolade. Rør grundigt til al chokoladen er smeltet og massen er helt jævn. Kom i en lille beholder med bagepapir i bunden og sæt i køleskabet natten over.

Dagen efter kan trøffelmassen trilles til kugler, som drysses med lidt matcha te.
Kan holde sig 2-4 dage på køl.