Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/mit-koekken/

I mit køkken …

kokken
Jeg har gennem længere tid samlet en masse dejlige kopper, stel, vaser, kander og lækkerier i mine køkkenskabe, – alle sammen med den fællesnævner, at det er ting, der gør mig glad, når jeg bruger dem.

Jeg bliver løbende spurgt til mine interiørting og køkkendims her på bloggen og synes i den sammenhæng, at det kunne være fint at sætte lidt ord på og samtidig kunne det også være sjovt at høre jer, om jeres tanker om køkkeninteriør, loppefund og guld i køkkenskabene.

Vores enkle basisstel af frokost og middags tallerkener er det hvide riflet fra Royal Copenhagen, som vi har samlet gennem en del år, det er enkelt, klassisk og tidsløst og jeg synes det danner en god base og ro, for alle de andre farverige designs. Vi har et væld af forskellige kopper fra mange forskellige steder, mange af dem i sæt med to af hver slags, bl.a. yndlingskoppen fra Helle Gram, i grå og hvid. Alle vores kopper er faktisk min yndlingskop – vi mangler ikke nogen og jeg vil nødigt undvære nogen af dem vi har.
Jeg er helt vild med det matte pastelfarvede porcelæn fra Casalinga, vores samling er lige præcis den på billedet ovenfor og jeg bliver glad bare af at se på det. Den smukt designede vase og mælkekande fra Ditte Fischer, ligeledes med mat overflade, er også blandt de personlige skatte.

Alt sammen ting, som jeg forestiller mig vil skabe glæde i årevis og som vil blive til klassikere herhjemme.
Jeg blander mine køb med porcelænstallerkener, arvet fra min oldemor, med gl. mælkekander fra loppemarkeder, en praktiske nye vandflaske med låg, skærebrætter af god kvalitet til servering og anretninger og så finder jeg indimellem fine ting i træ eller porcelæn hos Søstrene Grene, Tiger eller på loppemarkeder, som passer helt fint ind i samlingen af nyt design. Jeg køber egentlig ikke særlig ofte nye ting, men indimellem finder jeg en flaske, en vase eller en ny kop, som jeg synes er særlig pæn og så kan jeg generelt godt lide, at ting holder længe og at jeg får brugt det vi har. Fx er vores bestik købt virkelig billigt i Føtex for over 11 år siden, det er smadderpænt – og holder bare super godt – man kan finde de gode sager mange steder! Vores køkken er en god blanding af alverdens forskellige designere, forhandlere, dyrt og billigt, nyt og gammelt – lige netop dét, synes jeg giver et personligt twist, som jeg føler mig meget hjemme i.

På billedet ovenfor et par af de nyere ting, som jeg selv er særligt glad for og som alt sammen er at finde hjemme hos os:
Ditte Fischer mælkekande, Helle Gram Kop, Ditte Fischer Vase, Casalinga Stel, Skærebræt Muubs, Vandflaske med låg Muubs, Sort Mega Riflet Royal Copenhagen.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




8 kommentarer
  • tina nymann skrev:
    10. oktober 2014 kl. 13:44

    Du har fine ting og en god smag- meget lig min egen:-)
    Kunsten er nemlig ikke blot at købe ind efter kataloger, men selv at sætte sit præg på de ting vi bruger i hverdagen, så de får sjæl og harmonerer på bedste vis….
    Rigtig god weekend til dig og dine….

    • Ann-Christine skrev:
      10. oktober 2014 kl. 17:03

      Hvor fint, og jeg er helt enig :)
      Rigtig dejlig weekend til dig

  • 11. oktober 2014 kl. 20:32

    Sikke dog nogle virkelig lækre sager – jeg er helt forgabt i dine kopper fra Helle Gram. Jeg lægger mærke til dem hver eneste gang du viser dine lækre stemnings billeder med kaffe hygge, bøger, levende lys og hvad du ellers viser af skønheder :-)
    Vores køkken ting er også meget blandet landhandel. Jeg havde i lang tid haft et virkelig kedeligt ensfarvet stel fra Ikea, som jeg var meget træt af. Så jeg satte mig for at skabe lidt mere finurlighed i min tallerken samling, så en for en blev Ikea tallerknerne udskiftet med smukke gamle tallerkner fra genbrugser og loppemarkeder hver gang jeg faldt over en der var særligt fin. Målet var at der ikke skulle være 2 ens tallerkner. Og det er lykkedes og vores gæster synes det er så fint og hygsomt når jeg dækker op med de mange forskellige tallerkner.
    Jeg kunne godt tænke mig at udvide min glas samling, da det bare er almindelige drikke glas i klar og en voldsom mængde melamin krus til børnene.
    Jeg har det ligesom dig med kopper – jeg har flere ynglingskopper… men den bedste er min MOR kop, som jeg fik af mine drenge til jul sidste år. Den drikker jeg kaffe af hver eneste dag… Min anden ynglingskop er min lille fin-dame-kop, tyndt hvidt porcelæn med sirligt blåt blomster mønster. Det er lidt en “weekend-kop” for mig, for den giver sådan en dejlig følelse af “god tid” :-) Min tredje ynglingskop er en håndlavet ler kop med en sparsom glasur. Men den er alligevel ynglings kop, fordi jeg købte den på et middelalder marked ved Kalø Vig, hvor jeg havde drengene med. Jeg havde aldrig været på sådan et marked før, og jeg blev SÅ betaget af stemningen og de mange håndværk der var repræsenteret og det historiske islæt. Så den kop har også en særlig betydning…
    Sjovt hvordan vi kan koble så mange tanker og følelser på vores ting :-)
    (Og beklager den lange smøre, men jeg blev da vist lige grebet af stemningen :-))
    Kh. Malene

    • Ann-Christine skrev:
      13. oktober 2014 kl. 10:35

      Super dejlig, lang hilsen :)
      Jeg synes det lyder så hyggeligt og personligt hjemme hos jer!
      Farverigt og med mange fine yndlingsting, som gemmer på gode historier og minder. Det er dejligt!

  • unikarina skrev:
    13. oktober 2014 kl. 15:52

    Smukke ting du har i det køkkenliv… Det er lidt sjovt, for i weekenden sad jeg og læste i din kogebog. Jeg sad og nød billederne – og kort tænkte jeg, at det var ærgerligt, at der ikke var fortalt, hvor tallerkener m.m. var fra. Nu har jeg fundet svaret :o)

    Tak for din smukke kogebog. Jeg har læst den nogle gange – og glæder mig til at prøve nogle af opskrifterne af. Jeg kan meget godt lide, at dine opskrifter ikke består af alverdens specielle ingredienser, som er svære at få fat på. Men ofte er noget der allerede er i køkkenskabet.

    Jeg prøvede at lave karamelcreme. Jeg har længe gerne ville prøve dette – men havde det svært med, at det skulle “koge” i dåsen. Jeg havde slet ikke overvejet, at jeg blot kunne hælde det på glas. Nogle gange får man ikke øje på den nemme løsning. Men jeg vil høre, hvordan gør du, så den smager mere af karamel? Jeg synes meget min udgave smager af kondenseret mælk, som er blevet tyk!

    På forhånd tak

    • Ann-Christine skrev:
      15. oktober 2014 kl. 09:53

      Det vil jeg da huske hvis der skulle komme en efterfølger – god ide!
      Og tak for de dejlige komplimenter til min bog, det er jeg glad for og det har netop været en hjertesag for mig at skabe en bog, som kunne bruges til hverdagen og uden alle mulige specialprodukter.
      Jeg synes egentlig min karamelcreme smager af karamel, men jeg forstår også godt hvad du mener – og det er jo også smag og behag, hvilken karamelsmag man lige leder efter … Måske den skal koge en smule længere, men ellers kan du prøve at smage den til med lakrids, kanel, saltflager, eller komme chokolade i glasset. Fx tror jeg at caramelia fra Valhrona vil være et hit ift dit ønske om mere karamelsmag.
      Kh Ann-Christine

  • Dorte Gleie skrev:
    30. december 2014 kl. 22:51

    Aj Aj Aj – Her sidder jeg med en dadelkugle og god aftenkaffe i min gule (for tiden-) yndlingskop. Tusind tak for indlæggene om forskellige yndlingskopper til forskellige lejligheder. Nu føler jeg mig ikke mere så alene med den “fetich”.

    • Ann-Christine skrev:
      2. januar 2015 kl. 10:12

      Hvor skønt! Det er nemlig så rart med lige den helt rigtige kop til en hyggestund :)