Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/mojito/

Mojito

En klassisk mojito med mynte og lys rom er et sommerhit år efter år.

Smagen er fantastisk.

Frisk, læskende, sød og afkølende på en sommereftermiddag eller aften. Mojito er en af mine yndlingsdrinks og selv om jeg elsker at variere den og lave fx rabarbermojito, så er den helt enkle klassiske også altid en skøn oplevelse.

Her får I min opskrift på mojito, som jeg foretrækker den.

Et lille ekstra tip, hvis man nu har solmodne hindbær, brombær eller blåbær i haven – er at komme 5-6 bær i glasset sammen med lime, mynte og sukker og så muddle det godt sammen. Så er vi væk fra den klassiske mojito – men det er altså heller ikke at kimse af. De er hver og en ganske uimodståelige ♡

PT5M

Mojito - bedste klassiske opskrift

1 glas    5 min.
1 glas
Ingredienser
  • 5 cl lys rom
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 håndfuld mynteblade (eller mindst 10 store mynteblade)
  • 1 lime, skåret i både
  • 2 dl knuste isterninger
  • danskvand
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

Kom mynte, halvdelen af limebådene og rørsukker i et glas og brug en muddler til at støde det godt sammen, så mynten afgiver en masse saft og smag og sukkeret næsten bliver opløst.

Tip
Har du ikke en muddler, så kom det hele i en morter og stød det sammen der, for derefter at fylde det i et glas. 

Hæld rom i glasset, rør godt rundt og fyld derefter glasset med knuste isterninger. Top med danskvand og pynt med sugerør, limebåde og mynteblade på toppen inden servering