Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/nye-kartofler/

Nye kartofler med urter, varmrøget laks og porcheret æg

Jeg tilberedte denne ret med danske nye kartofler, varmrøget laks, porcheret æg og sennepscreme her til aftensmad i går, men for at at det ikke skal være løgn, så spiste jeg faktisk en lignende ret til min frokost efter træning i går også. Her havde jeg blot skiftet den varmrøgede laks ud med en lille smule sprød bacon og undladt capers. Jeg havde fået kombinantion af nye kartofler, sennepscreme, krydderurter og porcheret æg på hjernen og måtte bare prøve begge dele på samme dag.
Begge varianter smager SÅ godt! – og kan varmt anbefales til sommeren middage.

PT20M

Nye kartofler med urter, varmrøget laks og porcheret æg

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 24 små danske kartofler
  • 4 æg
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 varmrøget laks
  • grøn salat nok til 4 personer
  • 2 spsk capers
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 spsk piskefløde
  • salt og peber
  • 2 dl finthakkede urter; fx dild, purløg, timian, persille, tallerkensmækker
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i vand med salt til de er møre og stadig har en smule bid. Hæld vandet fra og lad dem stå med låg, mens resten af salaten gøres færdig.

Rør sennep, fløde, salt og peber sammen. Smag til.

Anret skyllet og afdryppet salat på 4 frokosttallerkener – gerne placeret på en middagstallerken.

Pluk laksen og fordel den over salaten.

Kog en gryde med vand. Slå hvert æg ud i en lille skål. Når vandet koger, tilsættes æbleeddike – tag gryden af direkte varme og brug en ske eller piskeris til at lave en hvirvel rundt i gryden, gøres ved at røre rundt i gryden til der dannes et hul i midten. Kom et æg her i og sæt gryden tilbage på varmen. Kog i ca 3 minutter, tag ægget op med en hulske og anret det på tallerkenen – fortsæt med de andre æg.

Anret kartofler på tallerkenen, når æggene er færdig. Drys kapers og krydderurter over, fordel små klatter sennepsdressing og server.