Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/oellebroed/

Øllebrød med jordbær og flødeskum

Til dessert i går fik vi de dejligste danske jordbær med et lille splash fløde til. Dansk sommerdessert i al sin smukkeste enkelhed. Der var et par jordbær tilbage til morgenmaden og jeg havde egentlig tænkt at de skulle på en portion skyr med müsli.

Det var før jeg opdagede, at vi havde en humpel rugbrød, som ville være perfekt til øllebrød. Vi havde desuden fløde fra aftenen før og så var der ikke langt fra tanke til handling – til børnenes store glæde. Fløden blev pisket til fløjlsblød, cremet skum med kærlighed og håndkraft.

Vi havde desværre ikke lige hvidtøl, det ville jeg ellers hellere end gerne have brugt – men det går fint med at bruge honning og vand i stedet. Det smager også fantastisk, også pga den lækre topping.

PT30min

Øllebrød med jordbær, flødeskum og honningristede mandler

4 pers.     30 min
4 pers.
Ingredienser
  • Et kvart rugbrød fyldt med kerner
  • 4 dl vand (eller hvidtøl)
  • 2 spsk honning
  • Topping:
  • 15 mandler + 1 spsk honning Jordbær 1/2 dl fløde, pisket til skum
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Rugbrød, vand og honning lægges i blød i en gryde i ca 15 minutter. Tænd gryden ved middelvarme og rør rundt løbende. Pisk imens flødeskummet med et piskeris. Hak mandlerne i grove stykker og rist dem i honning på en pande indtil de karmeliseres let. Tag dem af varmen.

Skru op for øllebrød i gryden og rør godt rundt til konsistensen er perfekt. Jeg kan godt lide der er lidt bid i. Tag af varmen og server i skåle, top med flødeskum, jordbær i kvarte og honningristede mandler.