Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oellebroed/ Bålmad Brunch, Grød, Snacks

Øllebrød med jordbær og flødeskum

Skøn øllebrød er en dejlig morgenmad og jeg holder særligt af den lækre grød, når den er toppet med friske bær og enten græsk yoghurt eller en spsk letpisket flødeskum.

De karameliserede mandler er skønne og nemme at lave – og jeg synes de passer så godt til øllebrød. Alternativt kan man dog også sagtens bruge andre nødder, frø, kerner eller fx en skøn granola eller müsli.

Øllebrød er en dejlig måde at få brugt en lidt tør rugbrødsrest, og ellers kan man jo også lave denne lækre ymerdrys af resterne.

PT30MPT20M4

Øllebrød

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g rugbrød
  • 4 dl hvidtøl
  • 2 tsk brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1 nip salt
  • TIlbehør
  • 15 mandler
  • 1 spsk honning
  • 200 g bær, friske
  • 1 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Læg smuldret rugbrød, hvidtøl, kanel, brun farin og salt  i blød i en gryde i ca. 15 minutter eller natten over.

Tænd for gryden ved middelvarme og rør rundt, mens grøden varmes op.

Pisk imens en luftig flødeskum.

Hak mandlerne groft og rist dem i honning på en pande til de karameliseres let. Tag dem af varmen.

Skru op for øllebrød i gryden og rør til konsistensen er perfekt.

Server i skåle, top med flødeskum, friske bær og honningristede mandler.