Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/pesto/

Klassisk Pesto

Hjemmelavet pesto smager fantastisk

– og jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange.

PT10min

Pesto

1 glas    10 min
1 glas
Ingredienser
  • 1 stor håndfuld basilikum (fx en hel potte), skyllet.
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 humpel parmesan, omkring 2×3 cm
  • 1 dl pinjekerner
  • salt
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Hvidløgsfedene giver jeg et hurtigt opkog i en gryde med vand. Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem.

Pinjekernerne rister jeg kort på en pande, så smager de en million gange bedre. Jeg bruger en del, da jeg synes det smager fantastisk.

Det hele, (undtagen salt) hakkes så fint sammen eller man kan putte det i en minihakker eller blende det.

Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.