Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pesto/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Tapas, Tilbehør Aftensmad

Pesto med basilikum

Hjemmelavet pesto smager fantastisk og helt anderledes end den man kan købe i butikkerne.

Det er tilmed super nemt at lave selv! Her får du mit opskrift på klassisk pesto med basilikum som er virkelig nem og lækker til mange retter.

– jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange.

Prøv også: opskrift på bruschetta med tomat >>

PT10MPT10M1

Pesto

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal1 glas
Ingredienser
  • 3 håndfulde frisk basilikum, skyllet
  • 0,50 fed hvidløg
  • 40 g parmesan
  • 30 g pinjekerner
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist pinjekerner på en pande, under omrøring til de får lidt farve.

Alle ingredienserne hakkes fint på et skærebræt eller endnu nemmere kommes i en foodprocessor.

Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.

Tip
Giv evt hvidløg et hurtigt opkog i en gryde med vand. Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem.