Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/pikant-koteletter/

Pikant koteletter i fad med chorizo

I dag byder jeg på en virkelig lækker hverdagsret Pikant Koteletter med chorizo. En ret, er hurtig og nem at bikse sammen og selv om jeg kalder den en hverdagsret, så kan den glimrende serveres for gæster også.

Johan og Julie er topbegejstret for lækre retter som denne, perfekt krydret med den lækre pikantost og chorizo – og den kan kun anbefales.

Jeg har lavet opskriften til mit samarbejde med Friland Økologi, som jeg flere gange har haft den store fornøjelse at arbejde sammen med – og som vi ofte køber kød fra til egen husholdning herhjemme. Denne gang er samarbejdet til Frilands 25 års jubilæumsbog og jeg måtte naturligvis gerne dele den med jer her på bloggen også.

PT35min

Pikant koteletter i fad med chorizo

4 pers.    35 min
4 pers.
Ingredienser
  • 3-4 koteletter
  • 40 g finthakket chorizo
  • 2 spsk. olivenolie + evt lidt smør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250-300 g. champignon i kvarte
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. timian
  • 1 dl fløde
  • 150 g pikantost
  • salt og peber
  • Pynt: persille og/eller timian
  • Tilbehør: ris og salat
Udskriv opskrift
35 min
Fremgangsmåde

Krydr koteletterne med salt og peber. Kom koteletter og chorizo i tern på pande med lidt olie og smør og steg koteletterne i et halvt minut på begge sider. Sæt kødet til side på en tallerken.

Steg champignon, timian og løg sammen på panden ved høj varme i lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg, peberfrugt og paprika og derefter koteletter, chorizo, hakkede tomater, fløde og pikantost.

Lad saucen koge i 7-10 minutter, hvorefter den smages til med salt og peber og hældes i et smurt ovnfast fad.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter.

Server med fx ris og en god grøn salat.

Pynt gerne med bredbladet eller kruspersille ved servering.