Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/pizzasnurre/

Pizzasnurre

Saftige lækre pizzasnurre til madpakkerne!

Det er et hit. Hver eneste gang. Og hvis I (også) er gået en smule kolde i madpakkerne her sidst på sæsonen inden sommerferien, så er disse skønne, sjove og lækre for børnene at have med i madpakken + de kan glimrende fryses ned, så man kan lave mange, når man nu er i gang.

De lækre brød holder sig dejligt bløde og saftige i madkasserne og så er de nemme at have med ud i frikvateret, de dage hvor det er nødvendigt.

Pizzasnurre gør sig i øvrigt også ualmindelig godt til en picnickurv, strandtur, sommerdag og det kan være et helt lille micro-eventyr at pakke nogle stykker ned, sammen med et par flasker vand, servietter, et tæppe og så spise aftensmaden i parken, på græsplænen eller i skoven.

På en hverdagsaften, bare fordi … det er de små skønne ting, der gør forskellen.

De der øjeblikke, hvor man gør noget lidt anderledes end man planer – det er det der skaber minder og små magiske stunder af, at være noget ganske særligt. På sådan et lille hverdagsvenligt niveau, så er det jo ganske opnåeligt med hverdagsmagi og micro-eventyr.

PT3H

Pizzasnurre

14 stk    3 timer
14 stk
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 300 g hvedemel
  • Tomatsauce
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • evt 1 spsk finthakket soltørrede tomater
  • 4 spsk finthakket chorizo pølse
  • 1 tsk oregano
  • 125 g frisk mozzarella skåret i små tern
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Dejen
Lun mælken til den er omkring 35 grader varm. Rør gær ud i en skål med mælk og tilsæt olie, honning, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen godt sammen til den er smidig og lækker.

Lad dejen hæve i en tildækket skål på køkkenbordet i ca 2 timer.

Tomatsauce
Sauter rødløg i en gryde med olivenolie ved mellem varme til løgene er bløde, men ikke har taget farve. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, soltørrede tomater, chorizo i små tern, salt og peber, samt oregano. Sæt låg på og lad det simre ved svag varme mens dejen hæver. Hold øje med, at det ikke koger helt tørt – men det må gerne simre lidt ind til en tyk cremet sauce.

Saml Pizzasnurre
Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør med tomatsauce, drys med frisk mozzarella i tern og fold den ene halvdel over den anden.
Se denne opskrift på gulerodssnurre for billeder af, hvordan snurrene formes >>

Lad pizzasnurrene hæve i 30-40 minutter på to bageplader med bagepapir.

Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-16 minutter.