Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/ratatouille/

Ratatouille

Ratatouille er en virkelig skøn og ret enkel grøntsagsret, som gør sig helt eminent som tilbehør til rigtig mange retter.

Tomater, peberfrugt (hvilket vi ikke havde i går, så det er ikke med på billedet, men jeg plejer nu at komme en peberfrugt i også), aubergine, squash og rødløg anrettes oven på en krydrede tomatsauce, som derefter bages i ovnen til grøntsagerne er møre og fyldt af sødme og god smag.

Jeg anretter gerne min ratatouille med grøntsagerne skiftevis, så de danner et pænt og indbydende mønster i det ovnfaste fad. Det tager kun lige et par minutter ekstra, men får retten til at se ekstra lækker ud – og at det vil jo faktisk være et hyggelig projekt for mange børn at hjælpe med …

PT1H

Ratatouille

4 pers.     1 time
4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 4 grofthakkede tomater (eller en ds hakkede tomater)
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 1 tsk frisk eller tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • salt og peber
  • 1 spsk æblecidereddike
  • evt et nip kokossukker eller rørsukker
  • Grøntsager
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 1 aubergine
  • 2 rødløg
  • 3 tomater
  • Derudover;
  • smør til fadet
  • Basilikum til anretning og servering
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg, hvidløg og smør i en gryde og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare. Tilsæt alle tomater, krydderier samt salt og peber. Lad det simre i 20 min.
Smag til med æblecidereddike, evt mere salt og peber og måske lige et nip kokossukker eller rørsukker (fremhæver tomatsmagen)

Ratatouille
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smør et ovnfast fad grundigt med smør og fordel tomatsaucen i bunden af fadet. Skær alle grøntsagerne i skiver og anret dem på skift – enten i en cirkel ved runde fade eller på langs i firkantede fade.

Bag i ovnen i 30-40 minutter.