Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/risalamande/

Risalamande

Den søde afslutning på julemiddagen er naturligvis en god hjemmelavet risalamande med smuttede mandler, god vaniljesmag og rigeligt af de prikkede flotte vaniljekorn.

Det er SÅ lækkert og så absolut prikken over i´et efter en skøn julemiddag, for jeg altid sørger for at levne plads i appetitten til den gode dessert serveret med kirsebærsauce.

Min risalamande spiser jeg gerne med denne hjemmelavede kirsebærsauce eller med appelsinsauce og sprøde søde mandler – nogle gange serverer jeg begge saucer til, så er der en glimrende undskyldning for at spise to portioner ;)

PT60M

Risalamande

8-10 pers.    60 min.
8-10 pers.
Ingredienser
  • 1 l sødmælk
  •  2 dl grødris
  • 1 vaniljestang
  • 70 g sukker
  • 100 g smuttede mandler
  • 4 dl piskefløde
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Risalamande – sådan gør du: 
Kom mælk og risengryn i en gryde og kog op under omrøring. Skru derefter ned for varmen til næstlaveste blus. og læg et låg på gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af. Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre i 40-50 minutter under jævnlig omrøring. Når risengrøden er færdig, røres den sammen med de smuttede og hakkede mandler og køles derefter helt af. Det er derfor en god ide at lave den dagen før, risalamanden skal serveres.
Når risalamanden er kølet af pisket fløden til luftig flødeskum, som vendes i desserten.

Stil på køl i et par timer inden servering. Den smager også helt vidunderligt dagen efter.

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg laver opskriften >>