Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/saltkaramel-muffins/

Saltkaramel Muffins

Forleden bagte jeg de lækreste saltkaramel muffins. Med en god chokoladekagedej – den fra disse chokolade muffins – som base med et lille twist af kanel og så ellers med en midte af flydende karamel. Det bliver næsten ikke bedre end det.

De var et hit herhjemme! Der er mere end én saltkaramel fan i familien, kan jeg konstatere …

Saltkaramel muffins er perfekte til weekendens søde indslag. De søde små portionsstørrelser  hitter som fredagsguf og er desuden så fine på en desserttallerken med en kugle vanilje is som sidevogn.

PT40M

Saltkaramel Muffins

12 stk    40 min.
12 stk
Ingredienser
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 250 g finthakket god mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • Saltkaramel
  • 1 dl fløde
  • 125 g rørsukker
  • 1/4 tsk flagesalt
  • Drys
  • Flagesalt
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Start med at lave den lækre saltkaramel. Kom sukker i en gryde ved middelvarme. Lad sukkeret smelte langsomt og hold godt øje med det. Når det begynder at smelte skrues en smule ned for varmen. Når sukkeret er smeltet tilsættes fløde og salt og det røres godt sammen. Lad det simre en smule og tag gerne løbende prøver af det. Det skal være tyktflydende, når det er koldt. En nem måde at teste er at tage en tsk karamel og sætte den i en lille skål i fryseren – tjek efter et par minutter, om det er flydende men tykner når det bliver kølet ned.
Når saltkaramellen er perfekt, tages den af varmen. Sæt gerne den lille gryde i køleskabet.

Og nu til chokolademuffins – opskriften ligner lidt denne her på de skønneste chokolademuffins, med nogle få ændringer.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. De skal blandes med sukkeret og så skal vaniljesukkeret og æg piskes sammen til en luftig masse.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tag derefter gryden af varmen. Rør straks chokoladen i det smeltede smør og rør godt rundt til al chokoladen er smeltet.
Rør chokolade og smørblandingen i æggesnapsen, sammen med mælk.
I en skål for sig, blandes mel, salt, kanel og bagepulver grundigt og det hele røres i chokolademassen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir, som gerne er placeret i en fast form. Kom karamellen i en sprøjtepose og kom et dryp karamel i midten af hver muffin. Her skal ca halvdelen af karamellen bruges.

Bag chokolade muffins i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter. Lad de nybagte cupcakes køle af til de blot er en anelse lune, med en lille kniv laves et lille hul i midten af alle muffins – og det fyldes med en gavmild portion karamel i hver.
Drys de færdige saltkaramel muffins med et par saltflager – og så er de klar til at blive nydt ♥

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg viser hvordan jeg laver karamel >>