Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skidne-aeg/ Frokost Mormormad, Påskefrokost

Skidne æg

Skidne æg er en rigtig påskeklassiker, som er perfekt og traditionel til påskefrokosten påskelørdag.

Påskeretten skidne æg består af smilende æg, serveret og anrettet på en velsmagende sennepssauce og drysset med sprødstegt bacon, friskklippet purløg og karse og så spiser man de lækre æg i sennepssauce med godt brød til.

En skøn frokostret, både som et måltid i sig selv eller en del af en større samling af lækre påskeretter.

Se også: alle mine samlede påske opskrifter >>

PT15MPT15M4

Skidne æg

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 8 æg
  • 6 dl mælk
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk sennep, grov
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 1 spsk karse, frisk klippet
  • 2 skiver bacon, sprødstegt og i tern
  • 4 skiver rugbrød
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog æggene i en gryde med kogende vand i 7 minutter, til de er smilende. Hæld koldt vand over, hvorefter de pilles og halveres.

Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk mel i og derefter en smule mælk til det er ensartet i konsistensen. Pisk derefter mere og mere mælk i og kog saucen op. Smag til med sennep, salt og peber.

Fordel saucen i et fad, anret de smilende æg på saucen, drys med bacon, purløg, karse og lidt flagesalt og friskkværnet peber.

Server med godt rugbrød til.