Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-91/

Små glimt

æbleskiver
♡ hjemmelavede æbleskiver i september ♡

Sidste uge var sådan en rar en af slagsen, hvor tempoet langsomt aftog hen over ugen, som vi nærmede os weekenden. Det er SÅ rart, at vi nu er på plads med køkkenet (mangler kun emfang, som vi får installeret i denne uge) og at vi har fået orden på køkkenskuffer, madlavning og dagligdag igen. Vi har fejret det i denne uge med en virkelig hyggelig og rolig weekend – hvor børnenes fodboldkampe var eneste faste ting på dagsordenen. Ellers har den stået på madlavning, højtlæsning, egen boglæsning, havenusserier, lidt af de småpraktiske ting, vi lige havde lyst til at lave, og ellers bare snak, hygge, fjollerier … alting og ingenting – og med tid til det vigtigste.

majs
♡majshøst fra egen have – søde og sprøde ♡

Vi skal stensikkert have majs i haven igen til næste år – det er sjovt at høste sine egne majs og selv om der jo ikke er stort udbytte, så smagte de vildt godt!
chili
♡ Bedste chili con carne

I lørdags spiste vi vores yndlings chili – og sørgede for at lave ekstra så der i går var rigeligt til spidskåls- og tortillawraps med chili con carne, avocado, fintsnittet kål, syltede rødløg, cheddar og majs. Vildt lækkert!
lyserøde skyer
♡ lyserøde skyer på himlen i morges ♡

Det er jo evigt fascinerende med lyserød himmel, pink skyer – og både flotte solopgange og solnedgange er til daglig glæde
boller
ølandshvedeboller og hyggelig morgenmad ♡

Kunne ikke forestille mig en bedre start på min fredag. Dejlig morgenmad, skønt inspirerende selskab og god snak!
middag i haven
♡ luksuriøs aftensmad i haven i onsdags ♡

Vi fejrede i onsdags, at vi er færdige med køkkenet. Det kan man jo ligeså vel fejrer på en onsdag, som på en hvilken som helst anden dag og i onsdags passede det hele så perfekt sammen –  solen skinnede, det var lunt til at spise udendørs og vi havde fået købt og leveret en god bestilling blandede udskæringer fra kvæg, der har levet udendørslivet på græs – deribland var der onglet, også kendt som nyretapper og de skulle spises med det samme (hvilket i øvrigt ikke er indmad, som navnet ellers kunne lede en i retnign af at tro – men en særlig god udskæring kød, der sidder lige under mørbraden og er fyldt af god smag).

Så hvorfor ikke lave onsdagen til en særlig festlig dag – vi sluttede måltidet af med dans og rockmusik i køkkenet
forhaven
♡ kaffe og hyggetid i vores nye fine forhave ♡

Vi er færdig med at istandsætte vores forhave – og det er blevet vildt godt! Det er i sandhed en forandring, der kan ses. Jeg viser masser billeder (inkl før-billede) og fortælling om hvordan vi har indrettet forhaven på bloggen i morgen.

12 kommentarer
  • Marie Louise Rimestad skrev:
    19. september 2016 kl. 11:30

    Jeg elsker de her indlæg. Det er som en udsøgt lille blanding af gode ting, hvor vi lige får glimt af toppen af din uge. Jeg ser frem til dem:-) Selvom det er helt simpelt, er det altså bare et godt koncept. Hver gang sidder jeg også og tænker på toppen af min uge; det er virkelig fint.

    • Ann-Christine skrev:
      19. september 2016 kl. 15:20

      Årh, hvor er det dejligt at høre! Det er helt sådan jeg også har det med at lave dem – den der følelse som der indimellem er af hverdagens trummerum af ‘at der jo egentlig ikke er sket så meget’ bliver erstattet af en glæde over de helt små ting :)

  • Britta Storgaard skrev:
    19. september 2016 kl. 12:48

    Hvordan laver du dine æbleskiver ? I en elektrisk “pande” el en gammeldags æbleskivepande ??
    Har kun fået købe-æbleskiver i mage år og vil prøve de hjemmelavede i år til jul var planen.
    Men har induktionsplade og ved ikke lige hvordan det går…. ?

    • Ann-Christine skrev:
      19. september 2016 kl. 15:25

      Hej Britta,
      Jeg har også induktion nu, og det går heldigvis rigtig fint med støbejern som min gammeldags æbleskivepande er lavet af. Jeg kan varmt anbefale dig sådan en i stedet for de elektriske – i en støbejernsæbleskivepande bliver æbleskiverne bare helt rigtige i form og smag.
      Rigtig god fornøjelse :)
      Kh AC

  • Rikke Gaedt Lange skrev:
    19. september 2016 kl. 12:57

    Hej.

    Lyder som en skøn weekend i har haft.

    Jeg vil lige høre dig af, om du indenfor nærmeste fremtid har planer om at vise lidt billeder fra jeres nye køkken og det hygge-hjørne du også har skrevet om? Jeg er lidt nysgerrig:-)

    Det er – og har været spændende at følge med i projekt nyt køkken.

    • Ann-Christine skrev:
      19. september 2016 kl. 15:26

      Hej Rikke,
      Det har været så dejligt afslappende oven på måneders byggerod ;)
      Jeg viser meget gerne frem meget snart – både af køkken og hyggehjørne. Vi mangler lige det sidste, som forhåbentlig falder på plads i løbet af denne uge :)
      Kh AC

  • 19. september 2016 kl. 13:02

    Hjemmelavede æbleskiver! Åh, åh, åh!

    • Ann-Christine skrev:
      19. september 2016 kl. 15:26

      Nemlig <3

  • Julie skrev:
    19. september 2016 kl. 13:44

    Dejlig blog du har ! Jeg leder efter steder hvor man kan købe lækkert kød fra dyr der har haft et godt liv. og evt. i lidt større mængder så der er lidt penge at spare – har du nogle steder du kan anbefale ?

    • Ann-Christine skrev:
      19. september 2016 kl. 15:35

      Hej Julie,
      Tusind tak!
      Jeg kan varmt anbefale Troldgaarden (ved dog ikke om de stadig sælger til private), Gothenborg, Johannesminde – det er gode steder. Du kan købe fra de to sidste steder online – og hvis du er fra området, så vil jeg varmt anbefale at tage ud og besøge dem. Man kan handle i deres gårdbutik og det er så rart at se dyrevelfærden med egne øjne. Giver et særligt godt forhold til den gode mad man tilbereder i køkkenet og spiser sammen :)
      Kh Ann-Christine

  • Nana skrev:
    19. september 2016 kl. 14:30

    Hej Ann-Christine.

    Jeg skrev en kommentar tidligere i dag, men nu kan jeg ikke se den … (måske skal du bare godkende den først …?) Men i hvert fald: Jeg vil bare sige at dine små-glimt indlæg altid er til at blive glad af. Så tak for dem :-)

    • Ann-Christine skrev:
      19. september 2016 kl. 15:36

      Hej Nana,
      Den søde kommentar var landet under creme brulee her :) Og tusind tak, det er jeg så glad for! :)
      Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.