Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/smaakager-med-marmelade/

Småkager med marmelade

De små lækre småkager med marmelade er et sikkert julehit hjemme hos os og de er virkelig også særligt skønne. Julemandensknapper kalder Johan og Julie dem – og de ligner jo faktisk også helt nogle små fine knapper som snildt kunne sidde på julemandens røde frakke.

Jeg kommer gerne hindbærsyltetøj i – det smager skønt og giver en smuk farve. Men prøv endelig også med enten brombær, blåbær eller jordbærsyltetøj – det er også lækkert.

Marmeladesmåkager er nemme for børnene at lave selv – både fyld og kagedej kan jo fint smages på mens der bages – og så er de festlige på konfektbordet her i juletiden.

Prøv også: opskrift på de lækreste brunkager

PT20M

Småkager med marmelade

100 stk    20 min.
100 stk
Ingredienser
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 250 g mel
  • 3 spsk marmelade, fx hindbær eller jordbær
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen.
Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål for sig og røres derefter i smør/sukker blandingen til det er helt smuldret sammen. Saml dejen med piskefløden og ælt dejen kortvarigt til den er helt ensartet. Tril ca. 100 kugler på ca. 1 cm i diameter, som sættes på 1-2 bageplader med bagepapir.

Brug enden af en grydeske med rundt skaft til at lave en fin fordybning ned i alle kuglerne. Fyld lidt marmelade i hver og bag marmeladesmåkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter – hold endelig lidt øje med dem, de blot lige blive gyldne i kanten.
Opbevares i en kagedåse og kan fint holde sig i 2 uger. Tip: den ubagte dejen kan fryses ned til senere brug eller den kan laves dagen i forvejen og opbevares på køl i en beholder med låg.