Weekend, påskeferie og huskiggeri er det der står på programmet de næste dage. Forleden bagte jeg en lille portion af disse snegle med tørrede frugt og nødder. De virker måske en lille smule sundere end min opskrift på kanelsnegle, men det skal man altså ikke lade sig snyde af. Det er en kage, og den skal nydes som en kage. En rigtig god kage til weekendens morgenmad, måske? Med god tid til den og en god kop kaffe eller te.

Rigtig god påske til jer.

Opskrift på 10-15 snegle med tørrede frugt – lidt afhængig af størrelsen 

  • 1 ½ dl mælk
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 dl groft ølandshvede eller alm. Grahamsmel
  • 3-4 dl hvedemel, måske en smule mere
  • 25 g gær
  • 1 vaniljestang, kornene
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 50 g smør
  • 1 spsk muscovadosukker
  • 15 dadler
  • 10 abrikoser
  • 20 mandler

Pynt:

  • Glasur af flormelis og vand. Evt et drys kakao på

Mælken lunes i en gryde. Tag gryden af varmen og rør smøret i mælken. Derefter smulres gær i, rør rundt. Ølandshveden blandes i en skål med vanilje (knus vaniljekornene sammen med 1 spsk sukker for at frigøre vaniljekornene), sukker, kanel og kardemomme. Tilsæt de tørre ingredienser i gryden. Rør godt rundt. Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt. Ælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød uden at klistre til hænderne. Lad den hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30 minutter.

Fyldet blendes rigtig godt, eller køres i en foodprocessor.

Dejen rulles ud i en firkant. Smør med fyldet på hele fladen, det kan godt være lidt svært at smøre ud men glat det så godt ud som muligt og rul dejen sammen til en rulle som skæres ud i passende stykker, på omkring 3 cm. Ret sneglene lidt til i formen og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve igen i omkring 40 minutter, hvorefter de sættes i en 185 grader varm ovn, bages i omkring 15-20 minutter.

Lad sneglene køle lidt af på en rist og så er de klar til at blive nydt, gerne mens de endnu er lune. Pynt evt med hvid glasur og et drys kakao