Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/spaghetti-bolognese/

Spaghetti Bolognese / pasta med kødsovs

Spaghetti Bolognese er Julies livret nr 1.

Hvem skulle ellers tro, at der var noget der kunne slå risengrød af banen … ;)  – men så finpudsede jeg min opskrift på Spaghetti Bolognese for nogle år siden – og straks røg den ind på første pladsen.

Da vi rejste rundt i Asien i 4 måneder i foråret, var det denne ret, som Julie savnede allermest. Selv om hun indimellem fik bestilt en Spaghetti Bolognese på en restaurant, så smagte den jo ikke præcis, som jeg plejer at lave den. Pasta eller spaghetti med kødsauce er Julies safe-choice, når vi rejser –  er den ret på menuen, så føler hun sig næsten hjemme alle steder.

Ofte så spiser vi grøntsagerne, mens kødsaucen simre i gryden. Så skræller jeg en stor skål gulerødder og skærer peberfrugt, broccolibuketter, agurker og tomat – så det bliver så snacket, så grøntsagsdepotet er allerede fyldt godt op, når aftensmaden serveres. Hvis man vil, så kan man også snildt snige en revet gulerod eller squash i denne kødsovs, det er der ingen der opdager.

PT1H15min

Spaghetti Bolognese - pasta med kødsovs

4 pers.     1 time 15 min
4 pers.
Ingredienser
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g god røget bacon
  • 3 kviste frisk timian (eller 1 1/2 tsk tørret)
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 løg, finthakket
  • 1 glas rødvin
  • 100 g finthakkede soltørrede tomater
  • 2 spsk rød balsamico
  • 2 ds hakkede tomater
  • Derudover
  • 500 g spaghetti
  • frisk parmesanost, fint eller groft revet - efter smag
  • et par dryp god olivenolie
Udskriv opskrift
1 time 15 min
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

 

Skær baconen i tynde skiver og steg skiverne i olivenolie i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Når baconen er færdigstegt, tages den op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Kom løg, hvidløg og timian i gryden og steg det under omrøring, til løgene er bløde og klare.

Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge ind.

Tilsæt soltørrede tomater, balsamico og hakkede tomater. Skær den ristede baconen i små terninger og kom den tilbage i gryden.

Læg låg på og lad det simre i en times tid ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, hvis det skulle ske, så tilsæt en smule vand. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres klar.

Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server i dybe tallerkener med bolognese-saucen, et stænk olivenolie og masser af friskrevet parmesanost