Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/speltotto-med-aerter-og-citron/

Speltotto med ærter og citron

Speltotto er en perfekt sommerret og er vidunderlig, både som en lille lækker forret før grillen tændes, eller på en dag hvor man fx gerne vil have koldskål til dessert (aka hovedret). Lav gerne en større portion og nyd speltotto dagen efter til frokost eller i madpakken.

Vi spiser sådan en skål speltotto med friske salater til, ekstra mange friske ærter og andet grønt. Det mætter ret meget, så jeg er til små portioner i dette tilfælde – lidt men til gengæld utrolig godt!

PT40min

Speltotto med ærter og citron

4 pers.    40 min
4 pers.
Ingredienser
  • 3 dl speltkerner
  • 500 ml mild kyllingefond
  • 500 ml mild grøntsagsboullion
  • 2-3 spsk mascarpone eller anden neutral creamcheese
  • 1 dl friskrevet parmesan ost
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 1 øko citron, saft og skal
  • evt et glas hvidvin – det bliver den bestemt ikke værre af ;)
  • flager af friskrevet parmesan til servering
  • salt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Skyl speltkernerne og kom dem i en gryde sammen med halvdelen af kyllingefond og grøntsagsboullion.

Kog op under omrøring og lad det derefter simre indtil speltkernerne har suget væsken til sig. Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.

Rør mascarpone, saften fra citronen og halvdelen af den revet citronskal i speltottoen.

Rør også parmesan og 2/3 af de friske ærter i.

Anret med resten af ærterne, flager af parmesan og strimler af citronskal.

Skulle der være en rest, så smager det pragtfuldt til frokost dagen efter.