Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/spinatboller/

Spinatboller

Spinatboller er et hit i madpakkerne herhjemme hos os – og til frokost, morgenmad, sandwich og andet godt!

De skønne boller med spinat er nemlig både saftige, bløde, velsmagende og lækre.

Det er i øvrigt lidt sjovt med spinat, for da jeg selv var barn havde jeg indtryk af at spinat helt var helt generelt ikke noget børn kunne lide og at man ‘i gamle dage‘ brugte uanede kræfter på både at lokke og tvinge det i børnene. Måske noget jeg har set i film eller udledt af Skipper Skræk … Men selv har jeg altid syntes det smage glimrende – og mine børn elsker det! Specielt stuvet spinat, men også spinat i boller, brød og retter som min vegetarlasagne.

Uanset om man er begejstret for de grønne vitaminfyldte blade, så smager disse boller ikke meget af spinat, så mon ikke de også fint kan spises af de, der ellers ikke er super begejstrede for spinat♡

PT3H

Spinatboller

12 stk    3 timer
12 stk
Ingredienser
  • 75 g knækkede hvedekerner (alternativt spelt eller ølandshvedekerner)
  • 4 dl kogende vand
  • 25 g gær
  • 150 g finthakkede spinat (kan være optøet fra frost, klem væden fra)
  • 1 stk. æg
  • 1 1/2 dl. ymer / yoghurt naturel / kærnemælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • ca 450 g. hvedemel
  • Derudover
  • 1 æg til at pensle med
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Kom hvedekerner i en skål med kogende vand og lad det trække i mindst en time (eller sæt det på køl og lad det trække flere timer).

Rør gæren ud i blandingen og tilsæt finthakket spinat, ymer, havregryn, æg, salt og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt igennem og tilsæt derefter mere hvedemel lidt efter lidt til dejen er smidig og ikke klistre.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 ½ time eller i køleskabet natten over.

Form 12 boller og som sættes på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 45 minutter, pensl dem med sammenpisket æg og bag derefter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft (eller 200 grader alm ovn) i ca. 14-18 minutter.

Lad dem køle af på en rist.