Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/sproede-wontons/

Sprøde wontons

Knasende sprøde wontons med krydret lækkert fyld er vitterligt noget af det bedste fra det asiatiske køkken til forret. Det er både sjovt og nemt at lave sprøde wontons og de smager virkelig skønt – og kan varieres i en uendelighed.

Server sådan en anretning sammen med sprøde forårsruller til forret med skønne dips og så en suppe, salat eller friske forårsruller til hovedret – så har man en hel lille fin temaaften, som får smagsløgene til at juble.

Jeg tænker at denne lille ret, er et ret fint lille regnvejrsprojekt til weekenden … Vi er i skrivende stund på vej hjem fra Italien og vi glæder os til at komme hjem igen nu. Til Mollys, vores hus, have, køkken og madlavning. Hverdag er jeg nu også temmelig meget fan af.

I kan finde alle mine andre asiatiske opskrifter her >>


Tip;
wontonplader kan købes på frost hos asiatiske købmænd og alt andet til denne opskrift kan købes i de fleste supermarkeder. 

PT40min

Sprøde Wontons

40 stk    40 min
40 stk
Ingredienser
  • 400 g hakket svinekød (alternativt rejer eller kyllingfars)
  • 250 g champignon, rensede og finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, knust og finthakket
  • 1 tsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 stor gulerod, groftrevet
  • 1/2 squash, groftrevet
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 knivspids cayenne peber eller 1 tsk finthakket rød chili
  • 40 wonton plader
  • vand til at pensle med
  • olie til stegning, fx solsikkeolie
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Sauter hvidløg, løg og champignon i olie på en pande ved mellem varme. Løgene skal være klare og bløde.

Kom svinekød på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet. Skrue op for varmen og steg godt igennem under omrøring og høj varme til svinekødet er gennemstegt.

Smag til med salt, peber, fishsauce, ingefær, chili eller mere salt og peber.

Kom 1 spsk. fyld på midten af hver stykke wontonplade. Pensl med vand i kanten og fold det sammen til en lille fin pakke – se billederne.

Varm en gryde op med olie – tjek temperaturen ved at dumpe et lille stykke wontondej i den varme olie. Det skal gerne bruse lidt op omkring og så er olien perfekt varm.

Steg 6-8 wontons ad gangen. Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe godt af af på køkkenrulle, inden de serveres.

Til servering er en sød chilisauce perfekt eller prøv min peanutsauce og sur/sød chili dip