Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/stegt-blomkaal/

Stegt blomkål med tahin og granatæble

Denne lækre ret med stegt blomkål og tahindressing passer perfekt som en skøn tilbehørsret til det herlige mellemøstlige køkken, som vi holder meget af.

Søde og syrlige granatæblekerner, sprød og mør blomkål og grønne krydderurter går så fint i spænd med den lækre tahindressing i denne nemme lille ret.

Kan glimrende spises som en del af et større måltid og er ret fin i madpakken dagen efter også. De ristede blomkålsbuketter kan snildt deles i mindre stykker end jeg har gjort og blive nemme at spise i en wrap med fx en håndfuld rucola og små søde tomater.

PT15M

Stegt blomkål

2-4 pers.     15 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 2 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1/2 blomkål - buketterne herfra
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 3 spsk granatæblekerner
  • Bredbladet persille, koriander og mynte
  • Tahindressing
  • 1 spsk lys tahin
  • 1 fed hvidløg
  • saften fra 1/2 citron
  • 3-4 spsk vand
  • salt og peber
  • en anelse spidskommen
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Tahindressing
Rør tahindressingen godt sammen i en skål. Kom vand i til konsistensen er som tyktflydende honning. Smag til sidst til med salt.

Ristet blomkål
Varm en pande op med olie og rist blomkålsbuketterne til de er lettere gyldne. Anret blomkålsbuketterne på et fad med forårsløg, dryp med tahindressing og drys med granatæblekerner og finthakket krydderurter.