Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/solsikkeboller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Frokost, Madpakker

Små solsikkeboller med gulerødder

Haps, var det noget med små solsikkeboller med rugbrød

Disse solsikkebrød med gulerødder har jeg bagt i en fast muffinform, men de kan dog næppe gøre det ud for en kage – medmindre dog, at man smører dem generøst med honning og hasselnøddepasta, som jeg gjorde forleden dag …

De er sunde og lækre, og i mini størrelse, hvilket gør sig rigtig godt til de små frugtmadpakker, som vi smører dagligt til Johan og Julie. De er også gode til eftermiddagshygge, som brød til suppe, morgenmåltidet – ja, et minibrød som passer til det meste, faktisk! Solsikker og gulerødder er bare et ret godt match

PT6HPT20M12

Minibrød med gulerødder og solsikker

Tid i alt6 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 0,50 dl yoghurt naturel
  • 20 g gær
  • 100 g gulerod, groftrevet
  • 75 g solsikkekerner
  • 30 g havregryn, finvalset
  • 1,50 tsk salt
  • 220 g hvedemel
  • 180 g grahamsmel
  • 25 g solsikkekerner, til bunden af bollerne
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 spsk smør, eller olivenolie til at smøre formen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Tilsæt yoghurt, salt, solsikkekerner, havregryn og revet gulerod.

Derefter røres melet i, lidt efter lidt indtil dejen er fast og der ikke længere kan røres med en grydeske. Ælt dejen kort på køkkenbordet med lidt mel.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 4-6 timer.

Smør en fast muffin form godt med olie eller smør. Drys solsikkekerner i bunden, så det dækker og med en ske fyldes formen med dejen fyldt op til omkring 1 cm fra toppen. Lad hæve en halv times tid og pensl med sammenpisket æg.

Bag i en forvarmet ovn i 18 minutter ved 175 grader varmluft.