Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/sushi-i-madpakken-laekre-hosimaki-med-laks-til-boern/

Sushi i madpakken – lækre maki med laks til børn

Det føltes overvældende overskudsagtigt at stå og tilberede sushi til mine børns madpakke mandag morgen. Men i virkeligheden tog det faktisk ikke længere tid, end at smøre en leverpostejmad (hvilket i øvrigt er, hvad de har med i madpakken i dag, for det elsker de nemlig også). Jeg havde faktisk ikke lige selv tænkt på sushi, som en madpakkeide, men fik tippet fra en sød læser af bloggen i kommentarfeltet -og det er bare et kæmpe hit! Så skønt at vi kan inspirere hinanden ♥

PT15M+kogeris

Sushi til madpakken - Hosimaki med laks

2 pers.     15 min. + koge ris
2 pers.
Ingredienser
  • Sushi ris:
  • 150 g sushiris (grødris kan alternativt også bruges)
  • 150 g vand
  • 1 spsk riseddike (eller brug evt æbleeddike)
  • 1/2 tsk rørsukker
  • 1 knivspids salt
  • Derudover
  • 1/2 pakke røget laks
  • 2 plader nori tang
Udskriv opskrift
15 min. + koge ris
Fremgangsmåde

Dagen i forvejen

Rør eddike, sukker og salt sammen og lad det stå i et glas til sukkeret er opløst.

Skyl risene grundigt i en sigte under rindende vand. Kom risene i en gryde med vand og lad dem trække i 30 minutter. Kog derefter op ved middelhøj varme med låg på gryden og lad risene simre under låg i 10 minutter. Sluk for varmen og lad risene stå i gryden med låg på i 30 minutter.

Kom eddikeblandingen i, sæt låg på igen og lad risene stå til de er kolde. Vi forbereder dem dagen før – fx i forbindelse med at vi spiser hjemmelavet sushi til aftensmad – og sætter resten på køl.

Om morgenen

Klip en plade noritang over på midten, kom ris på som på billedet (det klistre mindre hvis man kommer hænderne i lidt koldt vand først), derefter en strimmel laks. Rul sammen og skær i passende stykker med en skarp kniv.

Sæt dem tæt sammen i madpakken, med et lille bæger soya og dertil godt med grøntsager og gerne lækre edamamebønner med citron og lidt salt.

– denne portion passer til to børns madpakker, hvor der desuden er grønt, fx edamamebønner og gnavegrønt.