Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/svinemoerbrad-med-parmaskinke/

Svinemørbrad med parmaskinke

Der kan sagtens gå et par år mellem at vi spiser svinemørbrad herhjemme, men nu er det alligevel sket to gange i år, første gang var i januar da vi ryddede op i fryseren og fandt to små fine økologiske svinemørbrad som vi havde købt, da vi besøgte Troldgården i efteråret. Anden gang var forrige weekend, da vi handlede i Salling og fik øje på en god øko svinemørbrad – hvorefter vi fik lyst til at tilberede nøjagtig samme ret som vi nød i januar. Det er en ret så klassisk tilberedning af svinemørbrad, tror jeg i hvertfald. En ret som har været en del af mit repertoire siden jeg begyndte at få en spirende interesse for madlavning. Denne version af svinemørbrad, var min ‘dén skal på bordet når jeg får gæster- ret’  da jeg var i starten af 20´erne.

Og den smager jo stadig fremragende!

Vi serverede den med de klassiske flødekartofler, men også disse tryllekartofler og en god kålsalat kunne været et stort hit til retten.

PT

Svinemørbrad med parmaskinke

   
Ingredienser
  • 2 små øko svinemørbrad (eller en stor)
  • 1 glas castello hvidløgsost
  • 2 spsk friskhakket timian
  • 100 g tørret parmaskinke
  • flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
Fremgangsmåde

Rens mørbraden for evt sener. Gnid den med salt og peber og smør den derefter med hvidløgsosten. Drys med frisk timian over det hele og pak tilsidst mørbraden ind i parmaskinke til den er godt dækket.

Læg den i et smurt ovnfast fad og bag den i ovnen i ca 20-25 minutter ved 175 grader.

Passer til 4 personer.