Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/thai-fiskefrikadeller-fish-cake/

Thai fiskefrikadeller / fishcakes

Thai fiskefrikadeller smager af rejseminder!

Både i Vietnam og i Thailand har vi smagt adskillige varianter og de er bare så lækre – og forskellige. Nogle gange er der sprøde grønne bønner i, nogle gange er der ris til og andre gange salat og en dip. På helt samme måde som de danske fiskefrikadeller tilberedes med stor variation – så kan disse også varieres med hvad man lige har. Så hvis kaffir ikke er i køkkenet, kan det erstattes af revet limeskal eller alternativt citron og man kan fint undlade karrypaste og stadig lave nogle lækre thai fiskefrikadeller.

Den vigtigste asiatiske ingrediens i mit køkken (udover de ting man kan købe i et alm supermarkeds grøntafdeling som; ingefær, lime, chili, citrongræs, koriander, basilikum osv) er en god fishsauce. Med sådan en kommer man langt. Den holder længe, giver en fantastisk smag til asiatiske retter og jeg bruger den også ofte i en vinaigrette til en hurtig salat. Køb gerne en fra Phu Quoc – den smukkes bounty ø, som producerer den bedste fishsauce i Vietnam.

PT30M

Thai Fiskefrikadeller

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 400 g torsk
  • 150 g drænede eller optøede rejer (grønlandske eller vannamei ASC mærket)
  • 1/2 stængel finthakket citrongræs
  • 2 kaffirblade (eller alternativt revet øko limeskal)
  • 1 spsk rød karrypasta eller thai chili paste
  • 1 tsk finthakket ingefær
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk fishsauce
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 håndfuld finthakket frisk koriander, eller 1 tsk tørret
  • 150 g friske grønne bønner (eller frosne, optøede), finthakket
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 1 tsk kokossukker eller rørsukker
  • Dip
  • 1/2 dl æbleeddike eller anden eddike
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 spsk kokossukker eller rørsukker
  • 1/2 dl vand
  • 1 finthakket rød chili
  • 1 cm finthakket knold ingefær
  • 1/4 agurk i fine tern
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Dip
Rør alle ingredienserne sammen og lad det trække i en skål på køkkenbordet – rør et par gange for at opløse sukkeret.

Asiatiske fiskefrikadeller
Kom alle ingredienserne, pånær forårsløg og bønner, i en blenderskål til en stavblender eller i foodproccessor. Kør det godt igennem til det er ensartet, men ikke helt fint – jeg bruger stavblender med en lille hakkekniv på og det fungere fint.

Kom farsen i en skål, rør finthakkede bønner og forårsløg i.

Steg frikadellerne på en varm pande i olie.

Serveres varme med agurkedip