Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toastbroed/ Brød Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Familiefavoritter

Toastbrød

Hjemmelavet toastbrød er virkelig et hit, når man ellers har købt ind til at lave lækre toasts, med god skinke, pesto, dijon og en rigtig god ost.

Et ret stort hit herhjemme, som vi gerne snupper et par gange om måneden til aftensmad på de dage, hvor der er brug for noget hurtigt på menuen og børnene er kommet småsent hjem fra fritidsaktiviteterne. Toastbrød kan fint bages i forvejen, man kan have flere brød i ovnen ad gangen og de kan fryses ned – her kan det være en fordel lige at skære dem i skiver, inden de fryses og så er det nemt at tage op til toast de luxe.

Prøv også: opskrift på klassisk toast >>

Toastbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M8
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 4 dl mælk, stuetempereret
  • 50 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk mælk, til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med mælk og rør derefter fuldkornsmel, hvedemel og sukker i dejen.

Rør dejen godt i gennem – gerne på en røremaskine ved middel hastighed i 10 minutter. Tilsæt tilsidst salt og koldt smør i små tern. Rør videre til smørret er rørt godt ud i dejen.

Kom dejen i en skål med et låg over og lad den hæve på køkkenbordet til cirka dobbelt størrelse.

Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord og fold dejen nænsomt et par gange. Kom den i en smurt brødform på cirka 9×28 cm (1,3 liter). Sæt dejen i køleskabet til næste dag.

Pensl brødet med mælk og bag toastbrødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 50-60 minutter, til det er gennembagt. Lad toastbrødet køle af på en rist.