Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/toastbroed/

Toastbrød

Hjemmelavet toastbrød er virkelig et hit, når man ellers har købt ind til at lave lækre toasts, med god skinke, pesto, dijon og en rigtig god ost.

Et ret stort hit herhjemme, som vi gerne snupper et par gange om måneden til aftensmad på de dage, hvor der er brug for noget hurtigt på menuen og børnene er kommet småsent hjem fra fodbold eller ridning. Toastbrød kan fint bages i forvejen, man kan have flere brød i ovnen ad gangen og de kan fryses ned – her kan det være en fordel lige at skære dem i skiver, inden de fryses og så er det nemt at tage op til toast de luxe.

Se nedenunder opskriften, hvor jeg tipper om lidt forskellige lækre fyld vi kan lide i en hjemmelavet toast.

PT3H

Toastbrød

1 stk    3 timer
1 stk
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 3 1/2 dl mælk
  • Evt. ½ dl. surdej (kan undlades)
  • 50 g smeltet smør
  • 2 spsk. honning eller sukker
  • 1 tsk. salt
  • 80-100 g fuldkornsmel (grahamsmel, fuldkornshvede, ølandshvede eller lign)
  • 450 g hvedemel
  • Olie og/eller smør til bageformen.
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Rør gær og evt surdej ud i mælken og tilsæt derefter smør, fuldkornsmel, honning og salt. Rør godt igennem og tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen sammen og lad den hæve i en ren skål med et klæde over på køkkenbordet i en times tid.

Fold dejen over hinanden på et meldrysset bord, til den kan være i formen og kom så dejen i en smurt firkantet brødform, som er placeret på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en brødform der er helt firkantet af træ – men andre forme kan fint bruges, så bliver brødet muligvis blot ikke helt firkantet.

Lad dejen hæve til den er cirka 1 cm fra kanten af formen, alt efter temperaturen i køkkenet tager det cirka en time.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 50 minutter. Hvis du gerne vil sikre at brødet bliver helt firkantet, så sæt en ovnfastplade eller ovnfast form over bageformen.

Lad toastbrødet køle af på en rist.

Når brødet er koldt, kan det skæres i skiver og fryses ned – klar til at tage op til hurtig optøning og en dejlig toast.

Dette hjemmebagte toastbrød her giver ca. 8-9 toasts eller 16-18 skiver brød