Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/tomatpesto/

Tomatpesto

I weekenden har vi stort set levet af små tapasretter i sommerhuset.

I den helt lette og nemme kategori, hvor vi næsten ikke skulle tilberede noget.

Den grønne pesto (har blot udskiftet pinjekerner med mandler) og tomatpesto er dog hjemmelavet. I kombination med noget super lækkert brød, lidt grønt, et par gode oste, smør og lidt pølse – så kan man frembringe et ganske formidabelt måltid.

Helt perfekt både til hyggeweekender og som super nem hverdagsmad.

PT10min

Tomatpesto

3 dl    10 min
3 dl
Ingredienser
  • 2 dl soltørrede tomater i olie
  • 1 dl friskrevet parmesanost
  • 3 spsk pinjekerner eller mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk basilikum, timian eller oregano
  • salt og peber
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Blend tomater, parmesan, olie, hvidløg og pinjekerner/nødder indtil konsistensen er pesto perfekt.

Rør krydderurter i og smag til med salt og peber,  samt evt lidt mere olie.

Brug det fx på brød, rørt i pasta, som topping på laks eller i en salat.