Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatsuppe-opskrift/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vegetar, Vinter

Tomatsuppe med nudler og ostebrød

Nem og lækker tomatsuppe med nudler er en skøn hverdagsret, som hjemme hos os er en ret, hvor vi stort set altid har alle ingredienserne på lager til at lave den.

Hvis du ikke har suppenudler, så kan det evt undlades eller du kan tilsætte anden pasta eller komme sprøde ristede kikærter på som topping.

Det er også lækkert at servere tomatsuppe med en smule cremefraiche som toppen og hvis suppen skal være lidt ekstra cremet, så kan den blendes en smule med stavblenderen,  inden nudlerne kommer i.

Prøv også: bedste opskrift på kartoffelsuppe >>

PT30MPT15M4

Tomatsuppe med nudler

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 porre, i tynde ringe
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk karry, medium
  • 3 kartoffel, groftrevet
  • 3 gulerod, groftrevet
  • 3 dåser flåede tomater
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g suppenudler
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Hvidløgsostebrød
  • 8 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 drys frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og porrer ved middelvarme, til de er gyldne og klare. Tilsæt paprika, spidskommen og karry og lad det stege med i et par minutter under omrøring.

Tilsæt kartofler og gulerødder og dernæst flåede tomater, tomatpuré, timian og bouillon og lad det simre i 15-20 minutter.

Blend suppen i en kraftig blender, til den er helt cremet og smag til med piskefløde, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppenudler og lad dem simre i et par minutter, til de er møre.

Ostebrød
Gnid brødskiverne med et overskåret hvidløgsfed og læg skiver af frisk mozzarella på brødskiverne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er smeltet. Drys med friske timianblade.

Kom den varme suppe i dybe tallerkener. Kom en god klat cremefraiche i suppen og drys med friske timianblade. Server de varme ostebrød til suppen.