Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/traestammer/

Træstammer

Johan har længe sukket efter de fristende træstammer, når vi er gået forbi en bagerforretning og forrige år til hans fødselsdag stod de også højt på kageønskelisten – sammen med en del andre kager, så det blev faktisk ikke de lækre træstammer der blev fejret fødselsdag med det år.

Nu har jeg lavet dem på en basis af chokoladekage og de træstammer får I opskriften på + opskrift til hvordan man sagtens kan bruge en hvilken som helst anden kage eller et skønt sammensurium af restekager, som blot fryses ned i en boks efterhånden som man har kagerester af forskellige slags. Når der er nok kage – så er det tid til træstammer.

PT40M

Træstammer

15-20 stk    40 min.
15-20 stk
Ingredienser
  • - 700 g chokoladekage + 100 g mandelmel
  • eller
  • - 500 g anden slags kage + 100 g revet marcipan + 200 g smeltet mørk chokolade
  • Derudover
  • 2 spsk marmelade, både hindbær, brombær og appelsin er godt
  • 4 spsk mørk rom eller 2 tsk romessens
  • Derudover; smag til med revet marcipan, mere chokolade eller marmelade
  • Marcipanovertræk
  • 300 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • Chokoladeovertræk
  • 200 g god mørk chokolade, smeltet
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Trøffelmasse på chokoladekage

Mine træstammer er lavet på basis af denne chokoladekage. En toplækker smovset kage, med masser af god smag, som er perfekt til luksus træstammer. Den er dejlig saftig og jeg har derfor blot smuldret den og blandet kagen med mandelmel, rom og appelsinmarmelade.

Trøffelmasse på andre kager

Alternativt kan en hvilken som helst kage bruges, og gerne et miks af forskellige kagerester.

Smuldr eller blend kagen til den er helt smuldret sammen. Bland kagekrummerne med marcipan, smeltet chokolade, rom eller romessens, marmelade og her er det så vigtigt at smage godt til med hvad der lige mangler, for at trøffelmassen bliver helt perfekt.

Opbevar trøffelmassen på køl.

Derefter

Rul trøffelmassen ud til 3-4 lange pølser og rul marcipanen ud i flormelis. Pak trøffelmassen ind i marcipan og skær i passende stykker.

Hver træstamme får herefter dyppet enderne i god tempereret chokolade og så er der ellers de lækreste hjemmelavede træstammer.