Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/vegetar-lasagne/

Vegetar Lasagne

En lækker smovset Vegetar Lasagne er en genial måde at få spist en masse dejlige grøntsager på, og selv om man godt kan lide kødretter også, så er det tilmed også rart for både pengepungen og miljøet, at snuppe et par dage uden kød i løbet af ugen eller indimellem.

Min opskrift på vegetar lasagne kan tilmed snildt serveres for både de der har meddelt, at de ikke er begejstret for vegetarretter og for dem der ikke er begejstret for hverken champignon eller for alt for meget grønt i maden … Herhjemme kalder jeg den blot lasagne og så er der faktisk ingen, der opdager, at der er noget særligt grøntsagsagtigt vegetarhalløj over den eller at den er meget anderledes end min klassiske opskrift på lasagne, bortset fra at der er flødestuvet spinat i denne grøntsagslasagne – og det er alle herhjemme i forvejen vilde med.

Tricket med en lækker vegetar lasagne er, efter min mening, at rive alle grøntsagerne groft og lade dem simre længe. Mindst en time og gerne mere. Så bliver saucen noget så lækker cremet, smovset og fantastisk. De finthakkede champignon giver en skøn umami smag og tilmed lidt ‘kødkonsistens’ i retten – og smager eller føles ikke som champignon, når de er finthakkede og har simret møre i saucen.

PT1H30min+

Vegetar Lasagne

4-6 pers    1 time 30 min +
4-6 pers
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 hakkede løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-4 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret oregano/timian
  • 4 gulerødder, groft revet
  • 3 stilke bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 250 g champignon, finthakket (kan undlades)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. 1 dl. grøntsagsboullion
  • evt 1 tsk. Worcestershire sauce
  • Spinatfyld
  • 500 g spinat, frost
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • Olivenolie
  • friskrevet muskatnød
  • salt og peber
  • Mornaysauce
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • fintrevet muskatnød
  • 125 g frisk mozarella, skåret i små tern
  • salt og peber
  • Derudover:
  • Lasagneplader  
Udskriv opskrift
1 time 30 min +
Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Sauter hakkede løg i olivenolie ved middel varme til løgene er klare og bløde. Tilsæt de finthakkede champignon og skrue op for varmen i et minuts tid.

Derefter tilsættes alle de andre ingredienser til lasagnesaucen og saucen sættes til at simre i 1-3 timer. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen.

Tilføj grøntsagsboullion, efter noget tid, hvis det føles nødvendigt og smag til med mere timian, salt, peber og Worcestershire sauce.

Når saucen er færdig og grønsagerne godt møre, tilberedes mornaysaucen og spinatfyldet.

Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie, til de er bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt frossen spinat og kog op til spinaten er tøet op. Hæld overskydende væde fra.

Tilsæt basilikum og fløde. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn. Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt. Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vegetar Lasagne
Smør et ovnfast fad med smør og kom først et lag mornaysauce, derefter lasagnesauce, spinatfyld og lasagneplader. Gentag til der ikke er mere sauce tilbage og slut af med lasagnesauce og derefter et lag mornaysauce.

Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bages i 20-25 minutter eller til lasagnepladerne er al dente.