Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/vietnamesiske-foraarsruller-and/

Vietnamesiske Forårsruller med and og grønkål

Her i den søde juletid er det også rart med lidt friskere retter indimellem og her er vietnamesiske forårsruller en af vores favoritter.

På denne tid af året, så fylder jeg gerne vores friske vietnamesiske forårsruller med and, grønkål, granatæblekerner og laver dem på den måde til en dansk udgave af det der ellers er et af mine yndlingskøkkener, nemlig det vietnameiske køkken.

Jeg kunne faktisk ualmindelig godt tænke mig at prøve at servere sådan en for nogle af de søde vietnamesere der lavede vietnamesiske forårsruller til os, da vi rejste rundt der – tror faktisk det ville blive en thumbs up og give et smil på læben.

PT15M

Vietnamesiske forårsruller med and og grønkål

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • rispapir
  • 2 confiterede andelår - se link til opskrift længere nede
  • 2-3 blade grønkål, fintsnittet
  • 1 dl granatæblekerner
  • kogte nudler
  • 1 dl saltede peanuts
  • dressing
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk sesamolie eller olivenolie
  • 1tsk rørsukker eller honning
  • friskkværnet peber
  • 1/2 tsk finthakket rød chili
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Jeg bruger confiterede andelår efter denne opskrift, men en god rest andekød eller rosastegt god andebryst, kan selvfølgelig også bruges.

Rist det confiterede andelår i eget fedt på en pande til det er sprødt og varmt.

Dressing:

Kom alle ingredienserne i et glas med låg og ryst det grundigt sammen. Vendt det over den fintsnittede grønkål og lad overskydende dressing dryppe af.

Server rispapir, grønkål, andekød, nudler, granatæble og peanuts i små skåle ved bordet, samt en stor skål med vand til at fugte rispapiret med.

Lav maden ved bordet – som på billedet – efterhånden som de vietnamesiske forårsruller spises.