Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblekompot3/

Æblekompot

Før jul lavede jeg denne lækre æblekompot, som vi spiste på lune nybagte boller fyldt med mandler.  En af mine yndlingsvariationer af denne bolleopskrift. Mandlerne sætter jeg først i blød natten over, så er de ekstra saftige. Så skyller jeg mandlerne og kommer dem hele i dejen, når den mangler omkring 5 minutter fra at være færdigæltet. Min æblekompot, som er krydret og med lidt crunch fra mandlerne, smager skønt på en nybagt bolle eller på morgengrød.

Det er nu ganske rart at starte op efter en ferie med to arbejdsdage, inden det er weekend. Jeg savner altid min lille familie lidt ekstra, efter sådan en ferie. Selv om jeg bestemt er vild med hverdagen, så synes jeg nu, at det er rarest, at have sin lille familie omkring sig ;)

PT45M

Æblekompot

1 glas    45 min.
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Fjern kærnehuset fra æblerne og skær æblerne i tern med skræl a 1,5 cm.

Æbletern, sukker, vaniljestang, stjerneanis, kanel og vand kommes i en gryde og der koges op under omrøring.

Når det er gennemvarmt, skrues ned til middelvarme og der røres med jævne mellemrum.

Æblerne afgiver en del saft og det skal gerne koges ind, så det bliver lidt tyktflydende og lækkert.