Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebleskiver-med-marcipan-og-aeblesmor/

Æbleskiver med marcipan og æblesmør

En variant af de æbleskiver jeg lavede forleden var én æbleskive, som rent faktisk indeholdt æbler. Oprindelig var min plan at rive et æble fint og blande det i dejen, men alle friske æbler var spist. Så kom jeg i tanke om det lille glas med æblesmør som jeg havde lavet. Der var stadig lidt tilbage og jeg tænke at det kunne udgøre en himmelsk mundfuld æbleskive sammen med et lille stykke marcipan.

Jeg har lavet dem på præcis samme måde som denne opskrift på æbleskiver. Når jeg vender æbleskiven halvt om og lige inden jeg fylder lidt mere dej i, så kommer jeg en halv tsk æblesmør og et stykke marcipan på 1/2 x 1/2 cm størrelse – så lidt mere dej i og vend rundt.

Da min søster smagte en lille æbleskive, udbrød hun; “uhmmm, hvad er der for noget lækkert fyld, der er i?” Og hun er ellers ikke marcipanfan.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
14 kommentarer
 • Frida skrev:
  23. november 2012 kl. 13:04

  Det lyder helt guddommeligt. Håber jeg får tid en af juleweekenderne til at lave dem, på trods af SRP ;)
  – Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk

  • Ann-Christine skrev:
   24. november 2012 kl. 12:24

   Ja, det håber jeg at du gør. Der skal være tid til lidt julehygge og æbleskiver :)

 • Anne skrev:
  23. november 2012 kl. 13:13

  Det lyder altså temmelig godt. Og jeg som ellers har afsvoret æbleskiver, som nogensinde at blive relevante på min juleelskeliste. Men elsker bare æblesmør og særligt marcipan, og kombinationen kan da umuligt være andet end skøn :D

  – Anne

  • Ann-Christine skrev:
   24. november 2012 kl. 12:17

   Den er skøn og jeg synes næsten du skulle prøve opskriften her :) Er du ikke så vild med æbleskiver, da?

   • Anne skrev:
    24. november 2012 kl. 23:20

    Nej, kan slet ikke lide dem faktisk – men elsker marcipan og æblesmør er jo genialt i bagværk, så hvis jeg skulle hoppe med på æbleskivevognen, skulle det nok være med din opskrift (;

    • Ann-Christine skrev:
     28. november 2012 kl. 14:05

     Hvis du gør forsøget, så lad mig endelig høre om de vinder ;-)

 • Tulip skrev:
  23. november 2012 kl. 20:03

  Ja, der kan man blive snydt. Men på den gode måde ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   24. november 2012 kl. 12:18

   <3

 • Maria skrev:
  23. november 2012 kl. 21:34

  Sikke en skøn lille overraskelse – måske min Alma ville kunne li dem, hun er mulig heller ikke til marcipan, men æbleskiver – dem kan hun næsten ikke få nok af – men det skal helst være farmors hjemmelavede, hvorfor er farmors mad bare altid noget af det bedste?
  Som barn var det også farmors boller i karry, risengrød, øllebrød og klejner der var blandt mine favoritter (-;

  God weekend
  Kh Maria

  • Ann-Christine skrev:
   24. november 2012 kl. 12:22

   Ja, måske. Marcipanen smager ikke meget igennem – men jeg er nok heller ikke den rigtige at spørge eftersom jeg ELKSER marcipan :)
   Da jeg var barn og var på besøg hos mine bedsteforældre fik jeg altid en skive franskbrød med smør og brunfarin. Det var simpelthen noget af det bedste jeg vidste, dengang! ;-) Der er vist bare noget med bedsteforældre og deres køkkener ;)

 • Jane skrev:
  27. november 2012 kl. 16:51

  Det lyder super lækkert. Det skal jeg prøve. I sidste weekend bagte jeg æbleskiver, hvori jeg gemte et lille stykke god mørk chokolade. MUMS! Det var også lækkert.

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2012 kl. 14:03

   Uhmm, dem har jeg også lavet. Det er SÅ lækkert!

 • Malin skrev:
  15. december 2012 kl. 20:32

  Det lyder (og ser!) megalækkert ud! Æble og marcipan er en god kombo! Jeg er fra Norge, og følte mig lidt snydt da jeg endelig fik smage æbleskiver – og så var der ingen æbler i! Men dette er jo rigtige æbleskiver! ;)

  • 16. december 2012 kl. 11:50

   Ja, der skal da æbler i æbleskiver ;)
   Men jeg er nu også vilde med dem uden, eller med chokolade i. Har du prøvet det?
   kh AC

   Er du nordmand egentlig? For du skriver jo helt glimrende dansk :)